Προκήρυξη για την χρηματοδότηση συστημάτων ασφάλειας στους ελληνικούς λιμένες




Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση της ΕΥΔ Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ με τίτλο «Εγκατάσταση / Βελτίωση Συστημάτων Διαχείρισης της Θαλάσσιας Κυκλοφορίας, Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και Έρευνας και Διάσωσης στη Θάλασσα» (ΑΔΑ: 65ΝΩ465ΧΙ8-9ΜΕ) για την υποβολή προτάσεων από ελληνικούς λιμένες του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΔΜ)με στόχο την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας λιμενικών εγκατάστασεων (εφαρμογή Κώδικα ISPS). Η πρόσκληση έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 06 “Θαλάσσιες Μεταφορικές Υποδομές και Ασφάλεια Ναυσιπλοΐας (ΤΣ)“ του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Η πρόσκληση απευθύνεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε εποπτευόμενους από το Υπουργείο φορείς. Στην προκείμενη περίπτωση δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Οργανισμοί Λιμένων Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Ελευσίνας, Λαυρίου, Βόλου και Νομού Ευβοίας, καθώς επίσης και τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Κυλλήνης, Πύργου, Καλαμάτας, Πάρου, Νάξου και Μυκόνου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των ενεργειών που θα χρηματοδοτηθούν αναμένεται να φτάσει τα 14 εκ. €.

Η πρόσκληση είναι το αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της Γεν. Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) η οποία τον Ιανουάριο 2018 σε συνεργασία με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την ΕΥΔ Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Σε ειδική ημερίδα που διοργάνωσε η ΓΓΛΛΠΝΕ για τον σκοπό αυτό στην οποία είχαν προσκληθεί πολλοί φορείς διαχείρισης, είχαν παρουσιαστεί και συζητηθεί οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Στην συνέχεια, οι φορείς διαχείρισης λιμένων υπέβαλαν τα αιτήματα τους με συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες και προϋπολογισμό τα οποία προωθήθηκαν μέσω της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ στην ΕΥΔ Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ. 


 
Προκήρυξη για την χρηματοδότηση συστημάτων ασφάλειας στους ελληνικούς λιμένες Προκήρυξη για την χρηματοδότηση συστημάτων ασφάλειας στους ελληνικούς λιμένες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.