Απο το Σάββατο το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου - Οδηγός για τον Λάμποβο



Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα (και όχι τον 19ο όπως συνηθίζεται να λέγεται) και στο διάβα των ετών έχει υπάρξει όχι μόνο εμπορική έκθεση, αλλά και κοινωνικό γεγονός για όλη την Περιφέρεια Ηπείρου και όχι μόνο.
Ο λόγος για τον Λάμποβο της Παραμυθιάς που συγκεντρώνει και φέτος το ενδιαφέρον εκθετών και καταναλωτών και που αναμένεται για άλλη μια χρονιά, να σημειώσει μεγάλα νούμερα επισκεψημότητας. Συνολικά θα υπάρξουν 432 θέσεις εμπόρων.

Πότε
Ο Λάμποβος ξεκινά το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και επίσημα θα διαρκέσει για μια εβδομάδα, ωστόσο αναμένεται οι τελευταίοι εκθέτες να αποχωρήσουν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Η λειτουργία της εμποροπανήγυρης θα αρχίζει από τις 08:00 π. μ. και θα σταματά πριν τα μεσάνυχτα. Η ώρα παύσης της θα καθορίζεται από τους εμπόρους από κοινού, ανάλογα με την υπάρχουσα κίνηση των επισκεπτών.

Που
Ο Λάμποβος θα διεξαχθεί και φέτος, στην δυτική είσοδο της Παραμυθιάς και πιο συγκεκριμένα:
Στον Περιφερειακό Αγίου Δονάτου από την οδό Σαμουήλ μέχρι την διασταύρωση του οικισμού Αγίου Δονάτου, στην πλατεία Γαλατά και στην αρχή της Κωσταντινου Καραμανλή μέχρι και την πλατεία Βούλγαρη. Το λούνα παρκ θα βρίσκεται στο σχολείο Βούλγαρη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Εως 22 Οκτωβρίου ο περιφερειακός Αγίου Δονάτου, θα παραμείνει κλειστός από την διασταύρωση με την οδό Σαμουήλ μέχρι και τον κόμβο Γαλατά.
Εως 22 Οκτωβρίου η Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα παραμείνει κλειστή από παλιό Δημαρχείο μέχρι και το κόμβο Γαλατά. Εκτός κυκλοφορίας θα είναι το τμήμα της ανόδου της οδού Καραχάλιου (αναμεσα απο τα φανάρια της λαϊκής αγοράς και της πλατείας Μ. Παραμυθιώτη).
Επισης, η Κωνσταντίνου Καραμανλή θα είναι κλειστή από το τέλος της (διασταύρωση με τον περιφερειακό Αγίου Δονάτου) μέχρι και τον πεζόδρομο από τις 18:00 έως τις 23:00 από τις 6 Οκτωβρίου μέχρι και τις 15 του ίδιου μήνα.
Το Παρκινγκ του Σχολείου Βούλγαρη θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου.
Τέλος η οδός Αγ. Νικολάου θα μονοδρομηθεί (μόνο άνοδος) στο τμήμα ανάμεσα στους οδούς Αγ. Δονάτου και Ομήρου από μέχρι και τις 15 του ίδιου μήνα
Υπενθυμίζουμε ότι η τροφοδοσία των καταστημάτων στον πεζόδρομο θα γίνεται με οχήματα κάτω των 3,5 τόνων.

Που παρκάρουμε:
Στο διαμορφομένο πάρκινγκ του Λαμπόβου πριν απο τον κομβο Γαλατά
Από τον κόμβο της ΕΟ Αρχαγγέλου – Νεράιδας στην δυτική είσοδο της Παραμυθιάς μέχρι και την αρχή της εμποροπανήγυρης καθώς και στην αρχή της οδού προς Ελευθεροχώρι.
Στο Περιφερειακό Αγίου Δονάτου μέχρι και την οδό Σαμουήλ.
Στην οδό 49 Προκρίτων.
Στον Περιφερειακό Γεννηματά

Υποστήριξη
Στην είσοδο της εμποροπανήγυρης και σε όλη την διάρκεια του Λαμπόβου, θα υπάρχει υπηρεσία της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ
Εντός της εμποροπανήγυρης και μπροστά από το ΚΤΕΛ, θα βρίσκεται το περίπτερο της δημοτική αρχής με την παρουσία της επιτροπής Λαμπόβου
Εντός της εμποροπανήγυρης θα υπάρχει παρουσία ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας.

Χρήσιμα τηλέφωνα
Δημαρχείο: 2666360100
Αστυνομία: 2666022222
ΕΚΑΒ: 2666360000
Κέντρο υγείας: 2666022124
Πυροσβεστική: 2666024135
ΚΤΕΛ: 2666022311


 
Απο το Σάββατο το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου - Οδηγός για τον Λάμποβο Απο το Σάββατο το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου - Οδηγός για τον Λάμποβο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.