Νέα σελίδα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία - 4,5 εκατομμύρια για φωτοβολταϊκά


Μία νέα σελίδα ανοίγει για την μετακινούμενη κτηνοτροφία στην Ήπειρο. Πρόκειται για έναν δυναμικό κλάδο της τοπικής παραγωγής και της οικονομίας, ο οποίος αντιμετώπιζε αρκετές δυσκολίες. Δυσκολίες που απορρέουν από την πολύμηνη παραμονή τους σ τις ορεινές περιοχές και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ήταν υποχρεωμένοι να διαβιούν. Οι συνθήκες αυτές αλλάζουν άρδην, με την έγκριση ενός σημαντικού έργου και των απαιτούμενων πιστώσεων. Οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι στο εξής θα μπορούν να εγκαταστήσουν τα δικά τους φωτοβολταϊκά συστήματα, γεγονός που τους επιτρέψει να έχουν ρεύμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, υπέγραψε ήδη την απόφαση ένταξης του έργου για την κατασκευή πρόχειρων σταβλικών εγκαταστάσεων και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι θα στηριχθεί στην πράξη η μετακινούμενη κτηνοτροφία και θα βελτιωθούν οι συνθήκες παραγωγής γεγονός που θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση του κλάδου και στην στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το έργο, για το οποίο έχει υπάρξει πρόταση από την Περιφέρεια Ηπείρου, θα αναπτυχθεί στους Δήμους Δήμους Πωγωνίου, Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Φιλιατών και Σουλίου.
Νέα σελίδα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία - 4,5 εκατομμύρια για φωτοβολταϊκά Νέα σελίδα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία - 4,5 εκατομμύρια για φωτοβολταϊκά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.