Η ενημερωτική εκδήλωση "Ένα στα πέντε" στην Παραμυθιά με τη βουλευτή Έλενα Ράπτη



Παρουσία πλήθους κόσμου και με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου στην Παραμυθιά ενημερωτική εκδήλωση για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σουλίου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς. 
Στην εκδήλωση μίλησαν η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης κα Έλενα Ράπτη , συντονίστρια της εκστρατείας "Ένα στα πέντε" του συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, ο κος Νίκος Κολιγιώτης, διευθυντής υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηγουμενίτσας, η κα Βασιλική Ντάφλου, ψυχολόγος και η κα Ιωάννα Αποστολίδου, κοινωνική λειτουργός. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η αντιπεριφερειάρχης παιδείας και πολιτισμού Αντιγόνη Φίλη. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βελισσάριος Σάντας, ο βουλευτής Θεσπρωτίας ΝΔ Βασίλειος Γιόγιακας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νικόλας Κάτσιος και Ηλιάνα Σπανοπούλου, ο αντιδήμαρχος Δήμου Σουλίου Νότης Παππάς, δημοτικοί σύμβουλοι, η Διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Μαρίνα Μπέση, ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, ο πρώην δήμαρχος Δήμου Αχέροντα Θανάσης Παππάς, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. 
Ήταν η εναρκτήρια μιας σειράς άλλων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου τον Νοέμβριο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, αφιερωμένες στο παιδί και στα δικαιώματά του. 
Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει φέτος ενεργά στον προβληματισμό και τον διάλογο, προκειμένου με όλους τους κρατικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, οργανώσεις και κοινωνικές ομάδες να εκπονήσουμε ένα εθνικό σχέδιο για τον σεβασμό των δικαιωμάτων του παιδιού και τον σχεδιασμό παρεμβάσεων για την πρόληψη της καταπάτησης τους. 
Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν μέσα από την παρουσίαση της εκστρατείας "Ένα στα πέντε" η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ενηλίκων για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και να μάθουν οι ανήλικοι να προστατεύονται και σπάζοντας τη σιωπή να ζητούν τη βοήθεια των γονιών και των ανθρώπων που εμπιστεύονται.
 
Η ενημερωτική εκδήλωση "Ένα στα πέντε" στην Παραμυθιά με τη βουλευτή Έλενα Ράπτη Η ενημερωτική εκδήλωση "Ένα στα πέντε" στην Παραμυθιά με τη βουλευτή Έλενα Ράπτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.