Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα τα πρώτα προς αξιοποίηση περιφερειακά λιμάνια




Τα λιμάνια της της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας είναι τα πρώτα περιφερειακά λιμάνια που θα αξιοποιηθούν, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης στο Athens Investment Forum 2018.

«Δεν μπορείς να προχωρήσεις στην αξιοποίηση ενός λιμένα, εάν δεν δεις συνολικά το αποτύπωμά του στην τοπική κοινωνία και οικονομία, εάν δεν δεις αν και πώς αλληλεπιδρά με τον αυτοκινητόδρομο και τον σιδηρόδρομο και δεν επιδιώξεις να κάνεις πραγματικότητα τις συνδυασμένες μεταφορές», υπογράμμισε ο κ. Λαμπίρης.

«Η Εγνατία Οδός είναι ένας σημαντικός αυτοκινητόδρομος που συνδέει και συνδέεται με 5 λιμάνια: τον ΟΛΘ στη Θεσσαλονίκη, ανατολικά τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και δυτικά Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα.

Με τις συνέργειες που αναπτύσσονται να είναι προφανείς, στόχος μας είναι στο επόμενο διάστημα να αξιοποιήσουμε πρώτα αυτά τα τέσσερα περιφερειακά λιμάνια», συμπλήρωσε ο δ.σ. του Ταμείου, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί είναι το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων, όπως ορίζει το σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας θα παραχωρηθεί το εμπορευματικό τμήμα και όχι το κομμάτι της ακτοπλοΐας.

Β. Βεγ. - metaforespress.gr


 
Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα τα πρώτα προς αξιοποίηση περιφερειακά λιμάνια Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα τα πρώτα προς αξιοποίηση περιφερειακά λιμάνια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.