• Επικαιρότητα

  Θεσπρωτοί επιστήμονες, που δεν τους κράτησε ο τόπος τους, διαπρέπουν στο εξωτερικό...


  Δεν είναι λίγοι, είναι πολλοί, οι Θεσπρωτοί επιστήμονες, που δεν τους κράτησε ο τόπος τους και διαπρέπουν στο εξωτερικό. 
   
  Διακρίνονται σε μερικά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, ενώ τα εμπόδια που συνάντησαν στην πατρίδα τους, αποδείχθηκαν από ένα σημείο και μετά αξεπέραστα. 
   
  Σε περιόδους κρίσης ή ακόμη και παρακμής, το φιλοπρόοδο πνεύμα θα βρίσκει πάντα τρόπους να εξερευνά νέα πεδία, να προάγει τη γνώση, να εξελίσσει την επιστήμη. 
   
  Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα, υπάρχουν και άλλα, όπως ο κ. Βενέτης στην Αμερική, ή γιατροί από τη Θεσπρωτία στη Γερμανία, είναι ο ο δρ. Βασίλειος Νάσης, μόλις 39 ετών, από το Ράγιο Φιλιατών, που έχει κερδίσει τεχνολογικά την Αμερική και «επελαύνει» σ' όλο τον κόσμο!
   
  Δημιούργησε το IoT ή Internet of Things ή Ιντερνετ των Πραγμάτων, όπου είναι συνδεδεμένοι αντίστοιχοι προγραμματιστές και εκατομμύρια αντικείμενα: από ρολόγια και ψυγεία μέχρι πιεσόμετρα και δείκτες μετρήσεων όλων των στοιχείων της ατμόσφαιρας ενός κτιρίου ή απλά ενός διαμερίσματος, των ζωτικών λειτουργιών ενός ή πολλών που πάσχουν από την ίδια ασθένεια, των «τιμών» ενός περιβάλλοντος ή περισσοτέρων, την παρακολούθηση ενός κοπαδιού από πρόβατα ή μακρινών μελισσιών. 
   
  Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το κοινωνικό όφελος από την αριστεία αυτών των διακεκριμένων επιστημόνων. 
  Νιώθει και την ωφέλεια για τη χώρα και για το νομό Θεσπρωτίας. 

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad