Nτοκιμαντέρ με εικόνες και από Σούλι, Αχέροντα και Καλαμά στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσ/νίκης (+BINTEO)










Ένα ντοκιμαντέρ, τα εξωτερικά γυρίσματα του οποίου έγιναν στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Τζουμέρκα, τη Βωβούσα, το Σούλι, τον Άραχθο, τον Καλαμά, τον Αχέροντα, την Πρέβεζα, τον Αμβρακικό και το Ιόνιο, ξεκινάει το ταξίδι του από το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου θα προβληθεί, την Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 20:00 (Αίθουσα Παύλος Ζάννας, Κτίριο Ολύμπιον) και το Σάββατο, 9 Μαρτίου, 13:00 (Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι). 
Τίτλος του «Μια ζωή» και είναι σε σκηνοθεσία και σενάριο Ντίνου Γιώτη, παραγωγή Παναγιώτη Κακαβιά και αφήγηση Γιάννη Φέρτη. Tους ρόλους ερμηνεύουν οι Στέφανος Ζήσης (γέρος), Γιώργος Σκουτέλας (παιδί), Αγγελίνα Διαμάντη (γυναίκα), Δημήτρης Καραβασίλης (άντρας). 
Στο κομμάτι της μυθοπλασίας του ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε την εξέλιξη της ζωής ενός παιδιού, παράλληλα με τον πλου ενός μικρού ξύλινου καραβιού. 
Από τις πηγές ενός ποταμού έως τις εκβολές του, σε αντιστοίχιση με την πορεία του ανθρώπου από τη γέννηση και τη νεότητα μέχρι τα γηρατειά και το θάνατο. 
Το καραβάκι, στην κατάβασή του, συναντά στροβιλισμούς, μαιάνδρους, καταιγίδες, συμπληγάδες, καταρράκτες, απάνεμα νερά, μέχρι να εκβάλλει στην απέραντη θάλασσα. 
Ταυτόχρονα, ο αφηγητής, σε πρώτο πρόσωπο, από τη θέση του ανθρώπου που κατοικεί πάνω στον πλανήτη Γη, αναζητά το νόημα της ζωής εντός του πεπερασμένου χρόνου του. Εμβόλιμα, δεκαέξι σπουδαίοι Έλληνες, απαντώντας στα παραπάνω ερωτήματα, αποφαίνονται για την εμπειρία και τη γνώση που αποκόμισαν από το ταξίδι της δικής τους ζωής. 
Nτοκιμαντέρ με εικόνες και από Σούλι, Αχέροντα και Καλαμά στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσ/νίκης (+BINTEO)  Nτοκιμαντέρ με εικόνες και από Σούλι, Αχέροντα και Καλαμά στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσ/νίκης (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.