Άφαντος ο Γέρων Σεβ. Παραμυθίας Τίτος μετά την Ιεραρχία - Του Σωτήρη Μ. Τζούμα



Δεν θα κουραζόμαστε να γράφουμε και να λέμε ότι η κατάσταση με τους ανήμπορους Ιεράρχες πρέπει να τελειώνει! Αυτά που ζει η Εκκλησία
μας τα τελευταία χρόνια την εκθέτουν.
Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει η Εκκλησία το κόστος αυτό, αλλά και να εκτίθενται και να συζητούνται πολιοί Ιεράρχες που έχουν προσφέρει τόσα όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα αναιρούνται όλα αυτά και να δοκιμάζονται.

Ο λόγος σήμερα για τον σεβαστό Γέροντα Ιεράρχη Παραμυθίας Τίτο- τρίτο στα πρεσβεία μετά τον Καρυστίας Σεραφείμ και τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο- ο οποίος μετά τις εργασίες της Ιεραρχίας επί τριήμερον, επέστρεψε(;) στην επαρχία του και έκτοτε είναι άφαντος.
Ούτε στην ακολουθία των χαιρετισμών ακούστηκε αν πήγε ή όχι, ούτε στην παρέλαση για την εθνική μας επέτειο παρουσιάστηκε και ασφαλώς δεν προέστη της δοξολογίας για την 25η Μαρτίου.
Δηλαδή η ακριτική Μητρόπολη Παραμυθίας με τόσα προβλήματα και με εθνικούς κινδύνους είναι σχεδόν αποίμαντη, χωρίς την φωνή της Εκκλησίας και την παρουσία και σκέπη ενός Ποιμενάρχη
Και ασφαλώς εκμεταλλεύονται το κενό αυτό οι επιτήδειοι, αυτοί που ντοπάρουν καταλλήλως τον Μητροπολίτη για να έρχεται στην Ιεραρχία και μετά τον εξαφανίζουν.
Θα μου πείτε και πως το αποδέχεται εκείνος όλο αυτό; Μα μήπως καταλαβαίνει πια τί γίνεται δίπλα του;
Ο Σεβ. Παραμυθίας Τίτος συμμετέχει μεν στην Ιεραρχία, αλλά δεν ξέρουμε αν καταλαβαίνει τί ακριβώς γίνεται και για ποιό θέμα συζητάνε !
Στην Ιεραρχία προχθές, ακόμη και την ώρα που ανέβηκε, ως εκ των τριών παλαιοτέρων Ιεραρχών στο προεδρείο της Συνόδου για να υπογράφει τα ψηφοδέλτια κατά την καταμέτρηση – ο Σεβ. Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να το κάνει και πήρε τη θέση του ο Σεβ. Παραμυθίας ως αμέσως επόμενος- οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι δεν ήξερε τί υπογράφει και όταν στη συνέχεια επέστρεψε στα έδρανα δεν ήξερε σε ποιό κάθεται και τον οδήγησε νεώτερος Ιεράρχης στην κανονική θέση του.
Και ο Γέρων αυτός Ιεράρχης θα είναι μέλος στην επόμενη ΔΙΣ και ενδεχομένως θα προεδρεύει του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού δικαστηρίου. Και αυτό μπορεί να επιφέρει μέχρι και ακυρώσεις σε αποφάσεις αν δεν είναι αρεστές σε κάποιους .
Δεν θα έγραφα τις γραμμές αυτές, αν καταλάβαινα ότι αδικώ τον αθόρυβο αυτό Ιεράρχη με τα γραφόμενά μου. Αλλά γράφω πολύ συγκρατημένα τα όσα μαθαίνω ότι συμβαίνουν στην εν λόγω Μητρόπολη που διέρχεται περίοδο αποδιοργάνωσης και μεγάλης παρακμής. Κατά πληροφορίες που έχουμε η τελευταία του δημόσια εμφάνιση του Γέροντος Ιεράρχη ήταν στις 19 Ιανουαρίου, έκτοτε εξαφανίστηκε.
Η έκτακτη Ιεραρχία έδωσε την ευκαιρία στους Ηρακλείδες του θρόνου του, να τον επαναφέρουν στο προσκήνιο με την συμμετοχή του στην Ιεραρχία. Μετά από την Ιεραρχία δεν εμφανίστηκε . Και να σκεφτείτε ότι διερχόμεθα περίοδο μεγάλης Τεσσαρακοστής , την πιο βεβαρυμένη περίοδο για την εκκλησία μας και τους Αρχιερείς μας.
Και ο Σεβ. Παραμυθίας δυστυχώς δεν δύναται πλέον! Τα χρόνια του τον πρόλαβαν!
Και είναι κρίμα και για τον λαό της περιοχής και για τον ίδιο τον Μητροπολίτη, ο οποίος μπορεί να μην αφήνει πίσω του το τεράστιο πνευματικό έργο, αλλά και δεν ενόχλησε ποτέ κανένα.
Πάντα ευγενής, ήπιος και νομοταγής προς τον κάθε Αρχιεπίσκοπο.
Ίσως γιαυτό και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θέλησε να κινήσει μέχρι τώρα τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν στην εν λόγω Μητρόπολη να αλλάξει σελίδα και να κερδίσει τον χαμένο χρόνο- για δέκα χρόνια ευρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας και χειμέριας νάρκης. Ήλθε, επιτέλους, η ώρα της αφύπνισης .
Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος έχει δείξει μέχρι τώρα υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του προβλήματος αυτού το οποίο άλλοτε το αντιμετώπισε με γρήγορα ανακλαστικά και αποφασιστικά και άλλοτε με υπομονή, περιμένοντας να το ωριμάσει ο χρόνος.
Το θέμα των Μητροπόλεων Περιστερίου και Παραμυθίας ανήκε στη δεύτερη κατηγορία και αντιμετωπίστηκε με αυτό τον τρόπο.
Και για την μεν Μητρόπολη Περιστερίου, μετά την φωτό που δημοσιεύσαμε με τον Γέροντα Περιστερίου Χρυσόστομο σε αθλία κατάσταση , ωσάν επαίτη στην όχθη του Σηκουάνα, κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες.
Και σήμερα η Μητρόπολη έχει πλέον νέο Ποιμενάρχη.
Μήπως θα πρέπει να δούμε με
ανάλογη περιβολή και τον Σεβ. Γέροντα Παραμυθίας για να πεισθούμε ώστε να γίνει το ευκταίον ; Φοβούμαι ότι τότε θα είναι πολύ αργά!
Και δεν είναι μόνον ο Σεβ. Παραμυθίας σε αυτή την κατάσταση.
Θα επανέλθουμε και θα ασχοληθούμε και με άλλους Ιεράρχες που ευρίσκονται σε παρόμοια θέση, όπως για παράδειγμα για τον Σεβ. Λήμνου Ιερόθεο, οι επισκέπτες του οποίου στην Μητροπολιτική κατοικία στη Μύρινα, μετά δυσκολίας εισέρχονται σε αυτήν- λόγω περίεργων ρευμάτων που δημιουργούν μία τραγική κακοσμία!!!
Άφαντος ο Γέρων Σεβ. Παραμυθίας Τίτος μετά την Ιεραρχία - Του Σωτήρη Μ. Τζούμα  Άφαντος ο Γέρων Σεβ. Παραμυθίας Τίτος μετά την Ιεραρχία - Του Σωτήρη Μ. Τζούμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 27, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.