Άρθρο του Παναγιώτη Ντάτση για τον Δήμο Φιλιατών



Με μεγάλη έκπληξη ένας Ευρωπαίος πολίτης με ρώτησε πρόσφατα για τα θιγόμενα θέματα της ιστορικής μας πόλης, που από ότι φαίνεται είναι γνωστή για τον πολιτισμό της, την ιστορίας και το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας πέρα από τα σύνορά μας.

· Έχει το ιστορικό Φιλιάτι χρόνο για άλλη μια χαμένη τετραετία?
· Μπορεί να αντέξει την ραγδαία υποβάθμιση της καθημερινότητας και αργού εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών?
· Μπορεί να παραμείνει βρώμικο με δυσλειτουργικές υπηρεσίες , με καχεκτική οικονομική δραστηριότητα και χωρίς νέες μεγάλες υποδομές?
· Θα ενεργοποιηθούν οι άνθρωποι που έχουν γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις δημοτικές εκλογές?

Όποιος όμως γνωρίζει τα πρόσωπα και τις καταστάσεις στο αγαπητό μας Φιλιάτι, αντιλαμβάνεται εύκολα γιατί η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019 είναι μια άχρωμη και χωρίς ηλεκτρισμό διαδικασία, ΜΗ ικανή για να προκαλέσει ακόμη και τον ενδιαφέρον των απόδημων ή εκτός Φιλιάτι εταιροδημοτών.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι μάλλον βολεύονται με τα λιμνάζοντα ύδατα και αναζητείται η πέτρα που θα αναταράξει τα νερά και συνεπώς την ερχόμενη προεκλογική περίοδο, δίνοντας της χρωματισμό!

Η αδράνεια μας, αναγνωρίζεται και εκτός συνόρων, πιθανώς είναι ένα αποτέλεσμα στρατηγικών επιλογών πολλών πρώην και νυν υποψήφιων Δημάρχων, που άλλοτε φιλοδοξούν να δοξαστούν κρυπτώμενοι, μη λέγοντας επί της ουσίας τίποτα ουσιαστικό που απαντά στα απλά ερωτήματα που μου έθεσαν οι Ευρωπαίοι φίλοι μου και αποφεύγουν να μιλήσουν διότι απλά οι περισσότεροι εξ αυτών, μάλλον δεν έχουν επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση, και άλλοτε, πιθανώς αποτελούν βασικές κομματικές επιλογές που υπηρετούν άλλες στοχεύσεις που σχετίζονται περισσότερο με τον κομματικό μηχανισμό πάρα με την ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης ως διοικητικός όρος.

Άν προκύψει Δήμαρχος που μετά από μια νέα τετραετία θα χαρακτηρισθεί ως άσχετος με τα της πόλης του Φιλιάτι ή ένα πολιτικό πρόσωπο που ενδιαφέρεται μόνο για ρόλους μεταγραφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή της Περιφέρειας ή της Χώρας, αντιμετωπίζοντας την πόλη ως σκαλοπάτι προόδου καριέρας, ας μην περιμένει κανείς ουδεμία ουσιώδης θετική εξέλιξη στο Δήμο μας.

Ερωτάσθε ποιος θα καλέσει εκείνους που έχουν την πραγματική γνώση περί των θιγόμενων θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνδράμουν με την συμμετοχή τους στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019?

Άρθρο του Παναγιώτη Ντάτση για τον Δήμο Φιλιατών Άρθρο του Παναγιώτη Ντάτση για τον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.