Καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας



Καταγγέλλουμε τη στάση του μέλους της Ανεξάρτητης κίνησης και τακτικού μέλους του ΔΣ Σταύρου Νικηφόρου. Όσον αφορά τη διασπορά από μέρους του ψευδών ειδήσεων (περί μη έγκαιρης χρηματοδότησης του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι εξαιτίας ελλιπών παραστατικών και λαθών συναδέλφων του ΠΑΚΠΠΟ) μη μπορώντας να επιχειρηματολογήσει τους ισχυρισμούς του καταφέρθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, ύβρεις και απειλές κατά μέλους της ΔΑΣ ΟΤΑ που με στοιχεία τον διέψευσε.

Όσον αφορά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ Παγία θέση της ΔΑΣ ΟΤΑ είναι η αναλογική αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των παρατάξεων στα διοικητικά συμβούλια. Στην προκειμένη περίπτωση δεν συμφωνήσαμε με την πρόταση για τους εξής λόγους:

– Όλο το προηγούμενο διάστημα η παράταξη της Ανεξάρτητης κίνησης (συνδικαλιστική ανατροπή )υπέσκαπτε και συκοφαντούσε την λειτουργεία του προηγούμενου ΔΣ, σε αγαστή συνεργασία με γνωστό ακροδεξιό, χαρακτηρίζοντας αριστερό σφαγέα τον πρόεδρο Υφαντή και βόρεια Κορέα το προηγούμενο ΔΣ.
– Σαν παράταξη δεν κατήγγειλε την φασιστικού περιεχομένου αφίσα που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2018 για τις εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου.
– Σε δήλωση της, παρουσία των μελών του προηγούμενου ΔΣ, η εκπροσώπους της παράταξης έχει εκφράσει την επιθυμία της να εκλεγεί στο ΔΣ για να το διαλύσει από μέσα.
– Συκοφάντησαν σαν παράταξη τους συνάδελφους και τους πρόσβαλαν ηθικά για χρηματισμό 50 ευρώ στις εκλογές του Δεκεμβρίου.
– Το ψηφοδέλτιο τους συγκροτήθηκε ύστερα από πιέσεις δημάρχων, αντιδημάρχων και υποψήφιων βουλευτών με τρόπους αθέμιτους και υποσχέσεις που προσβάλλουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Επίσης συνάδελφοι όσο γελοίο και αν ακούγεται είναι σημαντικό γιατί αναδεικνύει την τακτική εντυπωσιασμού με παραπληροφόρηση που χρησιμοποιεί η ανεξάρτητη κίνησης εργαζομένων.

Το ξαναλέμε το 39% που στη συνέχεια έγινε 32.2 % δεν προκύπτει με την απλή μέθοδο των τριών (138/444 *100=31%)

Επίσης οφείλουν πριν μιλήσουν να ρωτήσουν… Συνάδελφος από την Παραμυθιά δεν ήταν ο γ. γραμματέας του συλλόγου ο Κ. Πάσχος Γεώργιος.
Όσον αφορά τη δεύτερη συνεδρίαση του ΔΣ

Τα μέλη της ανεξάρτητης κίνηση εργαζομένων ζήτησαν τα αυτονόητα για πράγματα που έχουν είδη δρομολογηθεί και αυτοί τόσο καιρό αγνοούσαν . Για κάτι που έχει ήδη κατακτηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους με τη στήριξη του σωματείου.

Ολο το προηγούμενο διάστημα όταν ο Σύλλογος μαζί με τους εργαζόμενους διεκδικούσε στον δήμο Σουλίου τα επιδόματά τους, τους απλήρωτους μισθούς τους, και τα δικαιώματα τους, κάνοντας επίσχεση εργασίας, παρατάσεις σε δημοτικά συμβούλια ,στάσης εργασίας, η Ανεξάρτητη κίνηση δεν ήταν που στήριζε τη δημοτική αρχή Σουλίου βγάζοντάς την λάδι σε ανακοίνωσή της(πηρέ Κ.Α.Δ έγγραφε ) και προτρέποντας τους εργαζόμενους να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις;

Στην τοποθέτηση τους στο ΔΣ δεν συνέχισαν να συκοφαντούν εργαζόμενους του δήμο Σουλίου; Αλήθεια γιατί δεν βγήκαν να πουν για την ημερήσιά διάταξη που ήταν το θέμα της αποχής από την αξιολόγησης ; Ποια ήταν η στάση τους στο συγκεκριμένο θέμα το προηγούμενο διάστημα;

Αποδεικνύεται ότι η συχνή και στενή επαφή με τους εργοδότες και τα κόμματά τους, η μεγάλη τους κατρακύλα και οι επαναλαμβανόμενες προδοσίες που πραγματοποίησαν σε βάρος των εργαζομένων , τους έχουν ξεγυμνώσει τόσο, που είναι φανερή η αδυναμία τους να καταφεύγουν πια σε γνωστά επιχειρήματα με τα οποία στο παρελθόν έβαζαν στο χέρι μεγάλη μερίδα των εργαζομένων. Σήμερα η αλήθεια δεν κρύβεται. Τους έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα η ζοφερή πραγματικότητα.

Οσο για την εμμονή τους στους κοινωνικούς διαλόγους, στους οποίους μας κατηγορούν ότι δεν προσερχόμαστε, αποτελεί ίσως το πιο ιστορικό παράδειγμα της διαχρονικής τους προδοσίας.

Κανένα εργασιακό δικαίωμα δεν έχει καταργηθεί την τελευταία εικοσαετία χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος. Και παράλληλα κανένα εργασιακό ή λαϊκό δικαίωμα δεν έχει κατακτηθεί χωρίς να προηγηθούν σκληροί ταξικοί αγώνες, από τους οποίους οι ίδιοι όχι μόνο απέχουν, αλλά και τους υπονομεύουν συνειδητά.

Η ανεξάρτητη κίνηση είχε διαλέξει πλευρά. Δε είναι με τους εργαζόμενους υπηρετούν τα αφεντικά που τους έφτιαξαν το ψηφοδέλτιο τους
Καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας Καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 22, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.