Αλέκος Καχριμάνης: Μήνυμα για καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή - Εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση


Καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή που θα του δώσει την δυνατότητα να συνεχίσει το έργο του ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, μιλώντας σε μία εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση το βράδυ της Παρασκευής. Μία συγκέντρωση που θύμιζε εκείνες που έκαναν τα μεγάλα πολιτικά κόμματα την προηγούμενη δεκαετία. Με την διαφορά ότι το ακροατήριο ήταν διακομματικό. Ο κ. Καχριμάνης έκανε εκτενή αναφορά στις παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν και σε όσες δρομολογούνται, προχώρησε ουσιαστικά σε έναν απολογισμό πενταετίας, έκανε την αυτοκριτική του αναγνωρίζοντας ότι «έγιναν και λάθη» και ζήτησε «εντολή αυτοδιοίκησης και όχι ετεροδιοίκησης».

«Ζητάμε καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή» υπογράμμισε τονίζοντας ότι το ποιος θα εκλεγεί το έχουν αποδεχθεί όλοι οι αντίπαλοί του. Το διακύβευμα είναι με τι όρους θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα.

Γιατί και μίλησε για ετεροδιοίκηση, εννοώντας τις συνεργασίες που θα πρέπει να επιτευχθούν σε περίπτωση όπου δεν υπάρξει αυτοδυναμία την πρώτη Κυριακή.

Η ομιλία άρχισε με αιχμηρές αλλά έμμεσες αναφορές προς όσους υποψηφίους φαντάζονται ότι είναι πρωθυπουργοί.

«Εμείς δεν υποσχόμαστε ούτε οράματα, ούτε θεάματα, ούτε θαύματα. Από υποσχέσεις και φανταχτερά προγράμματα, χόρτασαν, αλλά και εξαπατήθηκαν πολλές φορές οι πολίτες», τόνισε ο κ. Καχριμάνης και συνέχισε: «Δίνουν υποσχέσεις για έργα που χρειάζονται τρεις και τέσσερις κρατικοί προϋπολογισμοί για να γίνουν.

Χαμένοι «από χέρι» είναι, υπόσχονται τα πάντα στους πάντες.

Εμείς όλα αυτά τα χρόνια κινηθήκαμε με υπευθυνότητα.

Μας γνωρίζετε και σας γνωρίζουμε.

Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν.

Δεν παίξαμε με τις αξίες των Ηπειρωτών και του Ηπειρωτισμού. Αυτές τις αξίες που αγνοούν πολίτες της Αθήνας, που σας κουνάνε και μας κουνάνε το «δάχτυλο», λέγοντάς μας «εσείς οι Ηπειρώτες»…»

 
Χαρακτήρισε την παράταξή του ως παράταξη της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας, σημειώνοντας ότι το έργο που έγινε δεν κρύβεται, δεν διαγράφεται, δεν μηδενίζεται.

Η Περιφέρεια εξακολουθεί να κινείται σε τέσσερις άξονες. Σε έργα που χρηματοδοτούνται από πόρους της και πόρους του κράτους, σε έργα και δράσεις που γίνονται μέσω του ΕΣΠΑ κι άλλων ευρωπαικών προγραμμάτων, σε έργα υπερτοπικής σημασίας και σε παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, σημειώνοντας ότι η Ήπειρος είναι τέταρτη στην απορρόφηση πόρων.

Μίλησε για την ώθηση που έδωσε η Ιόνια Οδός και για τα υπόλοιπα οδικά έργα που είτε εκτελούνται, είτε σχεδιάζονται.

Αναφέρθηκε στον ρόλο του αεροδρομίου αλλά και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και υπογράμμισε ότι «οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες αίρονται με μεγάλα και μικρά έργα παντού».

«Το έργο μας είναι πολύπλευρο, μεγάλο. Παρακαταθήκη και οδηγός για τη νέα περίοδο.

Εμείς υλοποιούμε το πρόγραμμα που κάποιοι απλά υπόσχονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Περιφέρεια, όλα αυτά χρόνια ήταν στην πρωτοπορία.

-Πρώτη στην Ελλάδα υλοποιεί το Πρόγραμμα για τα Αρχαία Θέατρα.

-Αποτελεί σημείο αναφοράς για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ και τη μονάδα ΑΣΑ.

-Είναι η πρώτη στην Ελλάδα που της ανατέθηκε η σύνταξη των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.

-Είναι η πρώτη Περιφέρεια που συνδύασε προβολή τουρισμού και τοπικών προϊόντων σε διεθνείς εκθέσεις, που το υιοθέτησε στη συνέχεια το Υπουργείο Τουρισμού.

-Άνοιξε νέες αγορές, όπως αυτή της Σιγκαπούρη, στην οποία ήταν η πρώτη περιφέρεια από όλη την Ελλάδα που παρουσίασε προϊόντα της.

-Άνοιξε πόρτα συνεργασίας με περιφέρεια της Κίνας. Βραβεύτηκε πανευρωπαϊκά για τον Οδηγό του Πολίτη.

-Με την έμπρακτη συνδρομή και συμβολή μπόρεσε να ξεκινήσει η ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας.

 
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης έθεσε το διακύβευμα των εκλογών τονίζοντας ότι αν δεν υπάρχει πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή θα οδηγήσει σε αδυναμία λήψης άμεσων αποφάσεων και παρεμβάσεων.

«Πρώτα θα πρέπει να ολοκληρώνονται τα παζάρια και μετά τα έργα» είχε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις συμφωνίες που θα απαιτούνται μεταξύ των παρατάξεων για την λήψη της όποιας απόφασης.

«Με τη δύναμη που θα μου δώσετε στις εκλογές του Μαΐου και τα επόμενα χρόνια θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την Ήπειρο.

Με τους στενούς μου συνεργάτες, τους περιφερειακούς συμβούλους, το προσωπικό της Περιφέρειας, θα εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά για να ανεβάσουμε την Ήπειρο ακόμη ψηλότερα», κατέληξε.

Τον Περιφερειάρχη προλόγισε ο Σταύρος Μπένος και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης ενώ διαβάστηκε επιστολή του πρώην Υπουργού Χρήστου Φώλια η οποία ήταν επικεντρωμένη στο πρόγραμμα Πίνδος και την πολυετή συνεργασία που είχε με τον Αλέκο Καχριμάνη.
Αλέκος Καχριμάνης: Μήνυμα για καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή - Εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση Αλέκος Καχριμάνης: Μήνυμα για καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή - Εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.