Νικόλας Κάτσιος: «Η έλλειψη γιατρών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς υπονομεύει τις υπηρεσίες υγείας στο Δήμο Σουλίου»



Τη δέσμευση του ότι θα αναλάβει αμέσως μετά τις εκλογές κάθε πρωτοβουλία, ώστε το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό και να είναι σε θέση να εξασφαλίσει για όλους τους δημότες και τους επισκέπτες στο δήμο Σουλίου την αποσκόπτη πρόσβαση σε μια δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» Νικόλας Κάτσιος, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Κ.Υ. Παραμυθιάς.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου 2019 και σε συνάντηση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος με τον Συντονιστή του Κέντρου Υγείας κ. Γεώργιο Λύγκα ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στη λειτουργία του Κ.Υ. η έλλειψη ιατρικού προσωπικού αλλά και για τις σημαντικές ενέργειες που καθημερινά καταβάλλει η διοίκηση του Κέντρου Υγείας σε συνεργασία με όλο το προσωπικό, ώστε μέσα στη δίνη της κρίσης να παρέχονται πολύτιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους πολίτες.

«Στην κατεύθυνση της ουσιαστικής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς, ως νέα δημοτική αρχή θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να στελεχωθεί το Κέντρο υγείας Παραμυθιάς με όλο το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό, με πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, για να είναι προσφέρει υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα στους συνδημότες μας από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι αλλά και στους επισκέπτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Κάτσιος, σημειώνοντας ότι, η έλλειψη γιατρών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς υπονομεύει τις υπηρεσίες Υγείας στο Δήμο Σουλίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας, όσο και με ασθενείς που περίμεναν να εξετασθούν.

«Για το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η μη πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των υπολοίπων ιατρικών ειδικοτήτων. Θα είναι εγκληματικό στα τέλη του 2019 -λόγω των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων- να μείνει το Κέντρο Υγείας με μόλις δύο γιατρούς! Εκεί εμείς ως η νέα δημοτική αρχή θα αντισταθούμε και θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο για τον τόπο και τους πολίτες. Την κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού», διαβεβαίωσε τον Συντονιστή του Κ.Υ. ο Ν. Κάτσιος. Παράλληλα άσκησε κριτική στο γεγονός ότι στις πρόσφατες προκηρύξεις ιατρικού προσωπικού δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις γιατρών για το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς.

Η εποικοδομητική συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει και ο Τομέας του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά που συστεγάζεται στο χώρο του Κ.Υ, και υπηρετούν μόλις τέσσερις διασώστες με ευθύνη δράσης ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή του δήμου Σουλίου σε 24ωρη βάση!

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος ευχαρίστησε τον Συντονιστή και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας για την αποδοχή της επίσκεψης και συνεχάρη τον κ. Γ. Λύγκα για τις διαρκείς προσπάθειές του για αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας και τον διαβεβαίωσε ότι ως δήμαρχος θα είναι συμπαραστάτης στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση των δομών υγείας στο δήμο Σουλίου και την προσφορά αναβαθμισμένων υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Νικόλας Κάτσιος: «Η έλλειψη γιατρών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς υπονομεύει τις υπηρεσίες υγείας στο Δήμο Σουλίου» Νικόλας Κάτσιος: «Η έλλειψη γιατρών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς υπονομεύει τις υπηρεσίες υγείας στο Δήμο Σουλίου» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 19, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.