Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα και άλλα θέματα



Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ενημερώνει ότι υλοποιήθηκε η ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Πνευματικά δικαιώματα & επιχειρήσεις: Συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της νομοθεσίας», με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κο Γεώργιο Καββαθά, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα.

Ο κος Γ. Καββαθάς, αφού παρουσίασε το ιστορικό των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, σκιαγράφησε την τρέχουσα κατάσταση, αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ και στους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου πολλαπλών απαιτήσεων από εταιρείες είσπραξης δικαιωμάτων.

Η ΓΣΕΒΕΕ αναγνωρίζοντας την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων στους δημιουργούς, με γνώμονα πάντα τις δυνατότητες της εκάστοτε επιχείρησης, προτείνει τη δημιουργία ενός και μόνο φορέα αρμόδιου για την είσπραξη των δικαιωμάτων.

Η ΓΣΕΒΕΕ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της κος Γ. Καββαθάς, παραμένει έμπρακτα στο πλευρό των επιχειρήσεων, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα νομικής κάλυψης όσων επιχειρήσεων εμπλακούν σε δικαστικές διαμάχες με τις εταιρείες είσπραξης δικαιωμάτων.

Με το πέρας της εκδήλωσης ο κος Γ. Καββαθάς αφού αναφέρθηκε στην μακροχρόνια και αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, παρέδωσε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κο Αλέκο Πάσχο αναμνηστικό για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και την ασημένια καρφίτσα πέτου με το οικόσημό της.


Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα και άλλα θέματα Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα και άλλα θέματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.