Περισσότεροι εισακτέοι φέτος στα Πανεπιστήμια


Την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέτος σε σχέση με το 2018 προανήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι οι εισακτέοι κατά το 2019-2020 θα είναι περισσότεροι σε σύγκριση τις θέσεις κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, όταν είχαν εισαχθεί 74.692 υποψήφιοι. Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου φέτος στα ΑΕΙ έχουν δοθεί νέες θέσεις διδασκόντων. Ετσι, οι νέοι διορισμοί πανεπιστημιακών επιτρέπουν στις σχολές να δεχθούν και να εκπαιδεύσουν με επάρκεια επιπλέον φοιτητές σε σχέση με το 2018-2019.

Ο αριθμός θα ανακοινωθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου με τις τελευταίες αλλαγές στα ΑΕΙ, δηλαδή πιθανόν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αφού η ψήφιση του νομοσχεδίου προσδιορίζεται έως τις 19/4.

Την Δευτέρα, σύμφωνα με τον υπουργό, η επιτροπή που μελετά τυχόν αλλαγή στην ώρα έναρξης των μαθημάτων θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. Όπως έχει δηλωθεί, το πιθανότερο είναι η αλλαγή της ώρας – στις 9 π.μ. από τις 8 π.μ. – να ξεκινήσει από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.