Επιτέλους κ. Δήμαρχε, Όχι άλλα παραμύθια - Του Σωτήρη Γιάκη



Η ολίγιστη Δημοτική Αρχή του κ. Λώλου και των Συνεργατών του πνέει τα λοίσθια. Πλατσουρίζουν στον λαϊκισμό και στον βερμπαλισμό, έχοντας την ψευδαίσθηση πώς θα εξαφανιστούν, 5 ολόκληρα χρόνια πλήρους απραξίας σ΄ενα Μatrix , εικονικής πραγματικότητας!

Επιχειρούν μάταια να σταματήσουν το φυλλορρόημα υιοθετώντας έναν νοσηρό πολιτικό λόγο, παραποίησης της αλήθειας και παραπλάνησης των πολιτών, στα εξής πεδία:

Πεδίο 1ο Η περίφημη εξυγίανση των οικονομικών.

ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ-> Δηλώνουν ότι `` πετύχαμε την οικονομική εξυγίανση του δήμου΄΄


Επισήμανση 1η Οι επιχορηγήσεις ήταν μνημονιακή υποχρέωση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων χρεών των Δήμων της χώρας.

Οι πληρωμές προς τρίτους έγιναν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων απευθείας προς τους δικαιούχους από το κράτος.

Η συμβολή της Δημ. Αρχής του κ. Λώλου ήταν, κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες γραφειοκρατικού τύπου.

Επισήμανση 2η Όταν ο κ. Λώλος και οι συνεργάτες του, επιδιώκουν να ’’δρέψουν δάφνες’’ χρηστής διαχείρισης απομείωσης του χρέους, προφανώς δεν αναφέρονται στα έτοιμα που διευθετήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών ως μνημονιακή υποχρέωση, αλλά σε αυτά που με ιδία διαχειριστική ικανότητα εξοικονόμησαν.

Μιλάμε δηλ. για το ’’τεράστιο ποσό’’ των 261,448 Ε σε μια ολόκληρη 5ετία, όταν η Δημοτική Αρχή του κ .Γεωργίου Κάτσινου εξοικονόμησε 6.500.000 Ε, με περιστολή δαπανών και νοικοκύρεμα, σε μόλις 3 ½ χρόνια! Έχοντας συγχρόνως να διαχειριστεί, το κολοσσιαίο έργο της συνένωσης τεσσάρων δήμων!

Πεδίο 2ο ΤΑ ΕΡΓΑ

Δηλώνουν ότι ``Δρομολογήσαμε πλειάδα έργων ’’

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Α) Δρομολόγησαν κάποια έργα, αλλά δεν υλοποίησαν τίποτα. Άλλωστε και επίσημα δια στόματος του κ. Λώλου, παραδέχονται ότι ’’η αλήθεια είναι πως δε γίνανε τα έργα που θα θέλαμε’’.

Β) Καλώς ενέταξαν κάποια έργα ωστόσο, οι γλίσχρες επιδόσεις τους, δεν αποτελούν εγγύηση υλοποίησης των έργων.

Εμείς σαν Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία έχουμε όλα τα εχέγγυα για να τα καταφέρουμε.

Γ) Μπορεί να μας πει η δημοτική αρχή του κ. Λώλου ποιά ήταν η συμβολή της στην ωρίμανση έργων;

Ένα παράδειγμα: Για το μεγάλο έργο με τίτλο ‘’Έργα συλλογής μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Σύβοτα ,Πλαταριά, Πέρδικα, Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας’’ προϋπολογισμού 37.000.000Ε είχε γίνει η μελέτη, είχε εγκριθεί το έργο και είχε υποβληθεί για χρηματοδότηση στην περιφέρεια από την προηγούμενη Δημ. Αρχή του κ. Γεωργίου Κάτσινου.

Ημερομηνία 15/11/1013 ΑΔΑ:ΒΙΨΞΟΡ8Μ-2ΙΖ

Πεδίο 3Ο ΤΟ ΟΡΑΜΑ
Παραπλάνηση πολιτών à
Δηλώνουν ότι: `` Διεκδικούμε την συνέχιση υλοποίησης του οράματος μας για τον Δήμο’’

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Στα 5 χρόνια αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης, δεν κοινοποίησαν ουδέποτε πρόγραμμα, δεν επικοινώνησαν ουδένα όραμα!

Πρόκειται ενδεχομένως, για μια ακούσια εννοιολογική σύγχυση, όπου δεν έχουν αντιληφθεί, οτι η διαφορά των οραμάτων από τα όνειρα, είναι ότι τα οράματα τα βλέπει κανείς όχι στον ύπνο του, άλλα ξύπνιος!!

Αντί … «οραμάτων» … «θερινής νυχτός», ας κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους κι εμείς όλοι οι πολίτες ας αναρωτηθούμε …

«Μου αρέσει η Ηγουμενίτσα που ζω σήμερα?»!

« Μου αξίζει η καθημερινότητα που μου παραδίδουν

μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου?»!

« Θα τους εμπιστευθώ άλλα 4 χρόνια, από την ζωή μου και από την ζωή των παιδιών μου?»!
Επιτέλους κ. Δήμαρχε, Όχι άλλα παραμύθια - Του Σωτήρη Γιάκη Επιτέλους κ. Δήμαρχε, Όχι άλλα παραμύθια - Του Σωτήρη Γιάκη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 20, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.