Παγιώνεται η υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας. Άγνωστο για πόσο διάστημα θα εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά.



Ανησυχία έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς, την Παρασκευή 17/5/2019 θα λειτουργεί με προσωπικό ασφάλειας και θα εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο, αφού η σημερινή κατάσταση αναμένεται να επικρατήσει ανα διαστήματα και στο επόμενο χρονικό διάστημα (άγνωστο για πόσο καιρό), καθώς οι συνταξιοδοτήσεις ιατρών και οι λήξεις αποσπάσεων, έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς ορφανές βάρδιες στην δημόσια δομή υγείας της Παραμυθιάς.

Σε όλο αυτό έρχονται να προστεθούν και οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από το Κ.Υ Παραμυθιάς προς άλλα Κ.Υ των νομών Θεσπρωτίας και Πρεβέζης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην paramythia-online.gr ο συντονιστής του Κ.Υ Παραμυθιάς Γεώργιος Λύγκας, έχει ζητηθεί επανειλημμένος με έγραφα προς την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, η ενίσχυση του Κ.Υ με επιπλέον 7 ιατρούς ώστε να μην διαταραχτεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, καθώς εκτός από τις συνταξιοδοτήσεις και τις λήξεις αποσπάσεων, υπάρχουν τα ρεπό και οι άδειες του προσωπικού.

Από την κατάσταση αυτή, επηρεάζονται και τα περιφερειακά (αγροτικά) ιατρεία του δήμου Σουλίου, καθώς δεν θα λειτουργούν τις ημέρες που υπάρχουν ορφανές βάρδιες στο Κ.Υ.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις ορφανές βάρδιες που υπάρχουν στην κάλυψη των ασθενοφόρων, δημιουργώντας εκρηκτική κατάσταση στην λειτουργιά του Κ.Υ και του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υπάρχουν σοβαρά περιστατικά τα οποία καλύπτονται από βάρδιες της Ηγουμενίτσας με δεδομένη την καθυστέρηση που υπάρχει στην ανταπόκριση.
Παγιώνεται η υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας. Άγνωστο για πόσο διάστημα θα εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Παγιώνεται η υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας. Άγνωστο για πόσο διάστημα θα εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.