Μάριος Κάτσης: Κρατική ενίσχυση 70€ το στρέμμα στους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας






Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε απόφαση με την οποία προχωρά στη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης (de minimis) στους παραγωγούς μανταρινιών στη Θεσπρωτία, ύψους 70€ ανά στρέμμα. Η ενίσχυση αυτή, αφορά τη μειωμένη παραγωγή, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και των θερμοκρασιών που έπληξαν την περιοχή το 2018.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά: Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η κυβέρνηση προχώρησε στη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης στους παραγωγούς μανταρινιών στη Θεσπρωτία. Ήδη από τον Ιούνιο του 2018 είχα καταθέσει αναφορά στη Βουλή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα της μειωμένης παραγωγής που έπληξε τις καλλιέργειες της περιοχής μας. Με την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, 9.714 στρέμματα μανταρινιών στη Θεσπρωτία θα αποζημιωθούν με 680.000€ συνολικά. Είναι μια ανάσα στους παραγωγούς του τόπου μας, και μια έμπρακτη στήριξη από την πλευρά μας, στον καθημερινό αγώνα που δίνουν για τον πρωτογενή τομέα. Τα χρήματα θα μοιραστούν αναλογικά σε όλους τους δικαιούχους χωρίς αποκλεισμούς ή εύνοια σε κάποιους «κολλητούς».

Δικαιούχοι της ενίσχυσης ορίζονται οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας, έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2018, και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα μανταρινιών.

Μάριος Κάτσης: Κρατική ενίσχυση 70€ το στρέμμα στους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης: Κρατική ενίσχυση 70€ το στρέμμα στους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.