Ήπειρος: Στις περιφέρειες με την χαμηλότερη ανεργία



Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2019, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και με αφορμή την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για την τετράμηνη παράταση των συμβάσεων των απασχολουμένων μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Μετά από μία μακρά περίοδο η Ήπειρος παρουσιάζει εντυπωσιακούς δείκτες καθώς η ανεργία βρίσκεται περίπου τρεις μονάδες χαμηλότερα από τον πανελλαδικό μέσο όρο. Συγκεκριμένα το πρώτο τρίμηνο του 2019, έχει μία από τις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της χώρας με 16,6% έναντι Μ.Ο. 19,2%.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε πως αν και οι στατιστικές δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματική κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της απασχόλησης, δεν παύει να είναι ένα μέτρο σύγκρισης και κυρίως να καταρρίπτει αστήρικτους ισχυρισμούς ότι η Ήπειρος είναι πρώτη στην ανεργία. Το αντίθετο συμβαίνει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η Ήπειρος για ένα ακόμη τρίμηνο βρίσκεται κάτω του μέσου πανελλαδικού όρου.

Πρόσθεσε ακόμη πως το ποσοστό ανεργίας της Δυτικής Μακεδονίας, που ανήκει στην ίδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την Ήπειρο, ανέρχεται στο 27,1%. «Δεν εφησυχάζουμε, δεν είμαστε ικανοποιημένοι για τη συνολική κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της απασχόλησης, σε ο, τι αφορά όμως στο μερίδιο που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Ηπείρου στους δείκτες ανεργίας προσπαθούμε για την εξάντληση κάθε δυνατότητας που μπορεί να υπάρχει για έργα, δράσεις και προγράμματα. Όμως η συνειδητή παραπληροφόρηση που προεκλογικά έφτανε και στα όρια της διασποράς ψευδών ειδήσεων πρέπει επιτέλους να σταματήσει», ανέφερε σε δήλωσή του.
Ήπειρος: Στις περιφέρειες με την χαμηλότερη ανεργία Ήπειρος: Στις περιφέρειες με την χαμηλότερη ανεργία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.