Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Θεσπρωτία - Εκτός ο Αντώνης Μπέζας



Αγωνία, τέλος για εκατοντάδες εν δυνάμει υποψηφίους ανά την Ελλάδα, αφού η ΝΔ, ανακοίνωσε ποιοι συμπεριλαμβάνονται τελικά στα ψηφοδέλτιά της για τις εθνικές Εκλογές 2019.

Τα συστατικά στοιχεία της ανανέωσης και της εμπειρίας δομούν τη λογική της οδού Πειραιώς και να αποτυπώνουν τις εδώ και καιρό εκπεφρασμένες θέσεις του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κάπως έτσι μπαίνει τέλος και στην αγωνία πολλών υποψηφίων που περίμεναν το επίσημο χρίσμα από την Πειραιώς προκειμένου να τρέξουν τις προεκλογικές τους καμπάνιες, αν και αρκετοί είχαν ήδη ξεκινήσει, αφού ο προεκλογικός χρόνος τους πίεζε.

Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια.

Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε τη Δυτική Αθήνα, τη Β’ Πειραιά και την Αχαΐα, οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η ΝΔ δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, επικεφαλής αναμένεται να είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, αλλά ακούγεται δυνατά και το όνομα της πρώην υπουργού Μαριέτας Γιαννάκου. Επίσης, σε εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας θα είναι ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης και ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Θεσπρωτία - Εκτός ο Αντώνης Μπέζας Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Θεσπρωτία - Εκτός ο Αντώνης Μπέζας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.