Συνέντευξη με τον Βασίλη Γιόγιακα, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές



Η Νέα Δημοκρατία ζητά από τους πολίτες να της δώσουν ισχυρή αυτοδυναμία. Δεν φοβάστε μήπως κατηγορηθείτε για αλαζονεία;
Κύριε Αναστασίου, εμείς πράγματι ζητούμε μια μεγάλη, καθαρή νίκη στην εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής. Γνωρίζουμε όμως ότι αυτή δε θα έρθει από μόνη της, ως αναμενόμενο επακόλουθο των ευρωεκλογών. Γι’ αυτό δεν επαναπαυόμαστε και προσπαθούμε να πείσουμε όσους περισσότερους μπορούμε να πάνε να ψηφίσουν και να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία!

Άρα ή αυτοδυναμία ή ακυβερνησία; Κάποιοι θα έλεγαν ότι ακούγεται σαν ένα εκβιαστικό δίλημμα…
Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα γιατί αυτή είναι το κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία. Και σας ρωτώ: μπορεί η Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ; Με τον οποίο μας χωρίζει άβυσσος στην ιδεολογία, στις πολιτικές και στις αξίες; Η κυβέρνηση του οποίου έφερε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο; Ή βλέπετε να μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με αυτό το ΚΙΝΑΛ; Που δεν ξέρει τι θέλει και δείχνει να προτιμά τη δήθεν ασφάλεια της αντιπολίτευσης; Και κάτι ακόμα: εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να κριθούμε γι’ αυτό, χωρίς τους συμβιβασμούς και τα παζάρια που αναγκαστικά μπαίνουν σε μια κυβερνητική συγκατοίκηση.

Είπατε ότι σας χωρίζει πολιτική και ιδεολογική άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιες είναι οι βασικές διαφορές στις πολιτικές που θα ακολουθήσετε εσείς ως κυβέρνηση σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
Μια βασική διαφορά είναι το πώς βλέπουμε την ανάπτυξη: για εμάς, οι περισσότερες και καλύτερες δουλειές θα έλθουν από επιχειρήσεις που θα έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν και θα μπορούν να επενδύσουν στη χώρα μας χωρίς τα γνωστά εμπόδια της γραφειοκρατίας, της υπερφορολόγησης, των μικροσυμφερόντων που εκβιάζουν και πάει λέγοντας. Δεύτερον, εμείς δε θα αρμέξουμε μέχρι την τελευταία σταγόνα την αγελάδα που λέγεται μεσαία τάξη. Οι υπερβολικοί φόροι σκοτώνουν την ανάπτυξη γι’ αυτό και θα τους μειώσουμε. Από την άλλη, θέλουμε ένα κράτος που θα ξοδεύει λιγότερα και θα διαθέτει τα χρήματα του φορολογούμενου για να επενδύει και για να κάνει καλύτερη την καθημερινότητά του. Μια ακόμα βασική διαφορά είναι ότι εμείς θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια, στα σπίτια, στις γειτονιές, στα χωριά και τις πόλεις, αντί να κάνουμε τα στραβά μάτια σε «μπαχαλάκηδες» και παραβατικές «συλλογικότητες». Θα κάνουμε αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε, είτε από διαχειριστική ανικανότητα, είτε από ιδεολογικές εμμονές!

Θα δούμε κάποια αποτελέσματα σχετικά γρήγορα από μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Ή θα ζητήσετε μια περίοδο ανοχής με το γνωστό επιχείρημα ότι παραλάβατε «καμμένη γη»;
Δεν έχουμε μιλήσει και δε θα μιλήσουμε για καμμένη γη. Όμως οι αριθμοί και τα γεγονότα δείχνουν ότι η χώρα σήμερα θα ήταν σε καλύτερη θέση αν η κυβέρνηση Σαμαρά είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της και δεν είχαμε τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις συνέπειές τους. Επίσης δεν είναι μυστικό ότι η απερχόμενη Κυβέρνηση αφήνει πολλά ανοιχτά μέτωπα για την επόμενη. Αυτή όμως η πραγματικότητα δε θα αποτελέσει δικαιολογία για εμάς, αλλά σοβαρό λόγο να βάλουμε γρήγορα σε εφαρμογή το σχέδιό μας για τη χώρα ώστε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα τις όποιες απειλές και να πολλαπλασιάσουμε τις ευκαιρίες. Ήδη έχει εξαγγελθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα πρώτο νομοσχέδιο για την οργάνωση της κυβέρνησης, την καλύτερη διοίκηση των δήμων, την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια και την αλλαγή διατάξεων του Ποινικού Κώδικα. Από τα πρώτα νομοσχέδια θα είναι επίσης αυτό με τις φορολογικές ελαφρύνσεις που θα τρέξουν από το 2020 ενώ ήδη έχουν προχωρήσει διάφορα νομοσχέδια που θα είναι έτοιμα εφόσον οι πολίτες μας αναθέσουν την ευθύνη να κυβερνήσουμε τη χώρα.

Μιλώντας για την επόμενη κυβέρνηση, εάν επανεκλεγείτε προσμένετε κάτι περισσότερο από το βουλευτικό αξίωμα;
Αυτό που προσμένω είναι να είμαι όσο το δυνατό πιο χρήσιμος και αποτελεσματικός γίνεται, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι. Αυτή τη στιγμή προέχει να δώσουμε τη μάχη για τη μεγαλύτερη δυνατή επικράτηση της παράταξής μας. Ένας είναι ο στρατηγός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και στρατιώτες όλοι εμείς!

Κάποιοι έχουν προεξοφλήσει την άνετη επανεκλογή σας μετά τη μη επιλογή του Αντώνη Μπέζα. Από την άλλη έχουν εκφραστεί και δημόσια απόψεις ότι η απουσία αυτή πιθανόν να βλάψει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στο νομό… Συμφωνείτε με την άποψη αυτή;
Ό,τι είπα στην αρχή για το κόμμα μας ισχύει και για μένα προσωπικά: υπάρχει αισιοδοξία αλλά όχι αλαζονεία, ούτε εφησυχασμός. Κρατάω το κεφάλι χαμηλά και τα πόδια στη γη και συνεχίζω να κάνω τη δουλεία μου όπως πριν. Πιστεύω ότι όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας, υποψήφιοι και μη, είναι αγωνιστές της παράταξης και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για μια καθαρή νίκη και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο τελικός κριτής μας θα είναι, όπως πάντα, ο κόσμος!

Συνέντευξη με τον Βασίλη Γιόγιακα, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές Συνέντευξη με τον Βασίλη Γιόγιακα, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.