451 συλλήψεις τον Ιούνιο στην Ήπειρο

451 συλλήψεις τον Ιούνιο στην Ήπειρο



Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούνιο.

Συνελήφθησαν συνολικά (451) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -288- (εκ των οποίων -3- διακινητές)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -51-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -5-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -9-
Για πλαστογραφίες: -6-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Τελωνειακού Κώδικα» : -2-
Για εμπρησμό: -1-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Προστασίας του Περιβάλλοντος» -2-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -18-
Για ενδοοικογενειακή βία: -7-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -23-
Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς: -2-
Για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας: -1-
Για παράνομη αλιεία: -1-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -2-
Για ψευδή καταμήνυση: -4-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -2-
Για υφαίρεση: -2-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση: -1-
Για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης: -4-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -20-

Εξιχνιάστηκαν:
Είκοσι επτά υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Τριάντα επτά υποθέσεις ναρκωτικών
Πέντε υποθέσεις απάτης
Εννιά υποθέσεις όπλων
Τέσσερις υποθέσεις πλαστογραφίας
Μία υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων
Τρεις υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -60- κιλά και -968,54- γραμμάρια
Ηρωίνη: -8,17- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -1,2- γραμμάρια
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -2,8- γραμμάρια
Ναρκωτική ουσία σίσα: -0,7- γραμμάρια
Χασισέλαιο: -5,4- χιλιοστόλιτρα
Βουπρενορφίνη: -0,28- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -30-
Κυνηγετικά όπλα: -1-
Φυσίγγια: -101-
Μαχαίρια: -1-
Προϊόντα λαθρεμπορίου: - 44- φιάλες ψυκτικού υγρού
Σφαιρίδια αεροβόλου πιστολιού: -1.155-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -5-

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:

· Την (05-06-2019), εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης και κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος δύο ηλικιωμένων στα Ιωάννινα και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ημεδαπός.

· Την (9 και 15-06-2019), εξιχνιάστηκαν δύο διαφορετικές υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις σε βάρος διερχόμενων γυναικών στα Ιωάννινα και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες αντίστοιχα, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 18 ετών.

· Την (10-06-2019), συνελήφθη στα Ιωάννινα, 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος με τη χρήση εύφλεκτου υλικού, προκάλεσε πυρκαγιά σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 41χρονης ημεδαπής, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του οχήματος.

· Την (10-06-2019), συνελήφθη στα Ιωάννινα, 18χρονος αλλοδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη (βάρους 409 γραμμαρίων), ηλεκτρονική ζυγαριά και πληθώρα νάιλον συσκευασιών για την κατανομή και αποθήκευση ναρκωτικών.

· Την (14-06-2019) συνελήφθησαν στην Αθήνα, δύο άτομα, που ενέχονται σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο τρόπος δράσης τους ήταν η αποστολή των ναρκωτικών, μέσω μεταφορικής εταιρείας ενώ κατασχέθηκε κιβώτιο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους περίπου έξι κιλών.

· Την (18-06-2019), εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών καυσίμων από δίκυκλα οχήματα στην πόλη των Ιωαννίνων, με δράστες τέσσερις ημεδαπούς, οι οποίοι αφαιρούσαν τα καύσιμα, προκαλώντας φθορά στα καλώδια τροφοδοσίας καυσίμων του κινητήρα.

· Την (20-06-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος 58χρονης σε περιοχή της Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 55χρονου ημεδαπού. Ο δράστης με το πρόσχημα πραγματοποίησης συνεστίασης σε ταβέρνα της 58χρονης και με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών σχετικά με την αγορά ποτών, κατάφερε να της αποσπάσει χρηματικό ποσό.

· Την (21-06-2019), συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος, σε περιοχή της Θεσπρωτίας, παράσυρε με Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, 91χρονη ημεδαπή πεζή, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, εγκαταλείποντας στη συνέχεια τον τόπο του ατυχήματος.

· Την (22-06-2019), συνελήφθησαν στην περιοχή των Νεγράδων Ιωαννίνων, τρεις αλλοδαποί, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -52- κιλών και -900- γραμμαρίων, που βρέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

· Την (24-06-2019), συνελήφθησαν στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, οι οποίοι, κατά το χρονικό διάστημα από 14-04 έως 23-06-2019, αφαίρεσαν καλώδια χαλκού από τρεις επιχειρήσεις στην περιοχή της Πρέβεζας.

· Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (κακουργηματική πλαστογραφία, διακεκριμένες κλοπές, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κατοχή και διακίνηση, ζωοκλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί επιταγών).

451 συλλήψεις τον Ιούνιο στην Ήπειρο 451 συλλήψεις τον Ιούνιο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.