Δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι φαντάροι που είχαν πετάξει αδέσποτο σε γκρεμό

Δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι φαντάροι που είχαν πετάξει αδέσποτο σε γκρεμό




Στα δικαστήρια οδηγούνται οι φαντάροι που κακοποίησαν σκύλο στην Κόνιτσα το 2018, πετώντας το από γκρεμό. 
Σύμφωνα με το zoosos.gr, η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Α’ Τμήμα του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου της Αθήνας στις 5 Δεκεμβρίου 2019. Υπενθυμίζεται πως οι δύο νεαροί άνδρες πέταξαν το σκυλάκι από το γκρεμό ενώ έκαναν τη θητεία τους στο Πληκάτι Ιωαννίνων. 
Ένας τρίτος βιντεοσκόπησε το περιστατικό και ανέβασε το βίντεο με το «κατόρθωμά» τους στο Facebook στις 24 Μαρτίου 2018. Όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε σωρεία αντιδράσεων και οι δύο νεαροί που έριξαν τον σκύλο από τον γκρεμό οδηγήθηκαν στο Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων και καταδικάστηκαν σε δέκα μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ. 
Ο δικηγόρος του σωματίου «Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Νομού Θεσπρωτίας», Πέτρος Παππάς, είχε δηλώσει στο zoosos.gr πως οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου πως δεν κακοποίησαν το σκύλο και απλά ήταν μια κακιά στιγμή. Ανέφεραν επίσης πως ο σκύλος πέντε λεπτά μετά την πτώση επέστρεψε στους ίδιους. Ο ισχυρισμός τους δεν έχει αποδειχτεί διότι από τις έρευνες που έγιναν στην περιοχή ο σκύλος δεν εντοπίστηκε ποτέ. 
Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε οι δύο φαντάροι με δήλωσή τους σε τοπικά ΜΜΕ ζήτησαν συγγνώμη και χαρακτήρισαν το συμβάν ατυχές: «Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας. Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων. 
Νικόλαος Τζούνας, Γεώργιος Χαρίτος»

Πηγή: reader.gr
Δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι φαντάροι που είχαν πετάξει αδέσποτο σε γκρεμό Δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι φαντάροι που είχαν πετάξει αδέσποτο σε γκρεμό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.