Παραλίγο νέα τραγωδία στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Παραλίγο νέα τραγωδία στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας





Χτες στις 24 Ιουλίου κατά τις 7.30 το απόγευμα, οι οικογένειά μου και εγώ γίναμε μάρτυρες ενός παρ’ ολίγον πνιγμού στην παραλία του Δρεπάνου, δίπλα από το μαγαζί «Κεντρικό» και μπροστά στα έντρομα μάτια όλων των λουομένων. Μια κυρία περίπου 65 ετών βρέθηκε να επιπλέει μπρούμυτα στα ρηχά νερά. Κάποιος την αντιλήφθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, έτρεξα μαζί με άλλους για να βοηθήσω να την σύρουμε έξω. Είχε χάσει τις αισθήσεις της, το πρόσωπό της είχε μελανιάσει και δεν ανέπνεε. Ο κόσμος απεγνωσμένα φώναζε για βοήθεια. Καλέσαμε ασθενοφόρο. Κανείς δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει, διότι κανείς δεν το περιμένει! 
Ευτυχώς για την κυρία βρέθηκε εκεί ο συμπολίτης μας Θωμάζος Δημήτρης που με ψυχραιμία αμέσως προέβη στις σωστές ενέργειες γυρνώντας την στο πλάι και με μαλάξεις κατάφερε να τις αποβάλλει το νερό που κατάπιε και έτσι άρχισε να αναπνέει έστω και με δυσκολία. Είμαι βέβαιος ότι αν δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί θα είχε ξεψυχήσει η κυρία! Τα λεπτά εκείνη την στιγμή φαινόταν σαν αιώνες! Το ασθενοφόρο ήρθε και παρέλαβε την κυρία με φορείο. Απ’ ότι έχω πληροφορηθεί βρίσκετε στο Νοσοκομείο Φιλιατών εκτός κινδύνου.

Εκτός από το να συγχαρώ τον συμπολίτη μας, με αφορμή το γεγονός αυτό, θέλω να παραθέσω τους προβληματισμούς μου ως δημότης αυτής της πόλις, ως πατέρας που επισκέπτομαι καθημερινά με τα παιδιά μου την παραλία του Δρεπάνου. Μια παραλία που δεν σταματά να έχει κόσμο όταν λήγει η βάρδια των ναυαγοσωστών! 
Μια παραλία με εκατοντάδες παιδιά αλλά και ηλικιωμένους καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Μια παραλία που το κατάστημα «Κεντρικό» διαθέτει απινιδωτή αλλά που κανείς, δικαιολογημένα, δεν ήξερε να το χρησιμοποιήσει όταν χρειάστηκε! Στο πρόσωπο της κυρίας πρέπει όλοι να δούμε την μητέρα μας, τα παιδιά μας. 
Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν ώστε η πολιτεία να κάνει κάτι. Δεν θα πω τη μέτρα πρέπει να παρθούν, εξάλλου είναι άλλοι που έχουν αρμοδιότητα και που γνωρίζουν πολύ καλύτερα. Αυτό που θέλω όμως να φωνάξω, είναι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στον τρόπο λειτουργίας της πολυσύχναστης παραλίας του Δρεπάνου που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες το καλοκαίρι. Δεν αναφέρομαι σε θέματα καθαριότητας και τάξης διότι καθόλου δεν με ενδιαφέρει όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές. Όλοι πρέπει να φωνάξουμε με μια φωνή!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Παραλίγο νέα τραγωδία στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Παραλίγο νέα τραγωδία στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.