Η Παραμυθιώτισσα Αθηνά Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας

Η Παραμυθιώτισσα Αθηνά Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας




Τους πρώτους 28 Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Πρόκειται για στελέχη που μαζί με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς κάνουν πράξη τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεύρυνση και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας με πρόσωπα που προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. Αυτό άλλωστε ήταν και ένα από τα κριτήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή τους. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πείρα τους στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνουν, και όχι προφανώς η κομματική τους προέλευση.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση τοποθετεί μέσα σε μόλις 10 μέρες μετά τις εθνικές εκλογές, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς στα Υπουργεία, καθώς στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση των υπολοίπων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, ο συνολικός αριθμός των οποίων θα μειωθεί σε 59 από 93 που ήταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο πρωθυπουργός, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η άμεση εφαρμογή του σχεδίου της για την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσα από την εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων που έχουν στο επίκεντρο τους την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικότερο κράτος.

Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας αναλαμβάνει η Παραμυθιώτισσα Αθηνά Καλύβα

Το who is who της Αθηνάς Καλύβα

Γεννήθηκε στην Παραμυθιά. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Lund Σουηδίας, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μάστερ στην Ευρωπαϊκή Οικονομία) και Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Middlesex, (Ην. Βασιλείου).

Από το 1992, κατόπιν εξετάσεων, είναι στέλεχος στο Υπουργείο Οικονομικών (νυν ΑΑΔΕ). Κατά τη διάρκεια της θητείας της, διετέλεσε Φορολογικός Ακόλουθος στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, Δ/ντρια Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Οικονομικών κα. Από το 2013 εργάζεται ως οικονομική αναλύτρια στην Γενική Δ/νση Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κύριο αντικείμενο την ανάλυση προτάσεων φορολογικής πολιτικής με στόχο, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, τη διαμόρφωση φορολογικών πολιτικών φιλικών προς την ανάπτυξη και την οικονομική αποτελεσματικότητα.

Έχει τιμηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία για την προσφορά της στην διεξαγωγή της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Διαθέτει δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά. Μιλά Αγγλικά, Σουηδικά, και Γαλλικά.
Η Παραμυθιώτισσα Αθηνά Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Η Παραμυθιώτισσα Αθηνά Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.