Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Λ.Σ. στο 1ο Δ.Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας

Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Λ.Σ. στο 1ο Δ.Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας
 
 

· Κατ αρχάς ευχόμαστε σιδεροκέφαλοι στον Πρόεδρο και στα υπόλοιπο «κατ’ επίφασην» προεδρείο. Το οποίο δεν ψηφίσαμε απέχοντας, επειδή ακριβώς είναι «κατ’ επίφασην». Ο νόμος ανεξάρτητα από προθέσεις προβλέπει την «ενός ανδρός αρχήν».

· Στην πρώτη μας συνεδρίαση ακούστηκαν πολλές ευχές. Κλίνατε δε την λέξη ενότητα σε όλες τις πτώσεις, σαν τον τρόπο που θα λυθούν τα προβλήματα. Εμείς οφείλουμε να τονίσουμε ότι η μόνη ενότητα που είναι αναγκαία ,είναι η ενότητα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που καταδικάζει τους Δήμους σε γρανάζι της κρατικής μηχανής. Να υλοποιεί δηλαδή αντιλαϊκές αποφάσεις. Αυτό δεν έγινε σήμερα ούτε και από τις Δ.Α. αλλά διαχρονικά από την κεντρική εξουσία. «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» και «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» από το ΠΑΣΟΚ,«ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» από ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά τους διατήρησε και συνεχίζει η Ν.Δ. Στο Δ.Σ. έχουμε εμπειρία από τις δυσκολίες που βάζει αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει. Εξακολουθεί επίσης η υποχρηματοδότηση των Δήμων και η υποστελέχωση του εργατικού και υπαλληλικού προσωπικού που οδηγεί μια σειρά από υπηρεσίες του Δήμου στην ιδιωτικοποίηση.

Άρα όση καλή διάθεση και αν υπάρχει, και ανεξάρτητα από προθέσεις, χωρίς αγωνιστική διεκδίκηση και λαϊκή αντιπολίτευση σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική ,δεν πρόκειται να δοθεί λύση στα προβλήματα μας.

· Όσον αφορά το όραμα του νεοεκλεγέντος προέδρου για όμορφη πόλη. Θέλουμε να τονίσουμε ότι για την «Λαϊκή Συσπείρωση» όμορφη είναι η πόλη που δεν έχει ανέργους, ανθρώπους που πεινάνε, που δεν ξενιτεύονται τα παιδιά της για να βρουν δουλειά. Φαντάζομαι αυτό δεν το όραμα μόνο του ΚΚΕ. Εκείνο που εμείς τονίζουμε είναι ότι χρειάζεται αγώνας για μια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

· Όσον αφορά το εκλογικό σύστημα στους Δήμους που τέθηκε. Είναι αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την Α.Α. για την εκλογή του Δ.Σ., την οποία ψήφισε άλλωστε και το ΚΚΕ. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι διατήρησε το προηγούμενο σύστημα εκλογής Δημάρχου, διατηρώντας έτσι το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου. Πάνω σε αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο πάτησε η σημερινή κυβέρνηση για να το κάνει ακόμα χειρότερο. Έτσι δίνεται πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου σε όλες τις επιτροπές ανεξάρτητα από τις ψήφους που πήρε τη 1η Κυριακή και των αριθμό των Δ.Σ. Μετατρέπει τις μειοψηφίες σε πλειοψηφίες σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Όπως απαράδεκτο είναι ότι διευρύνει και τις αρμοδιότητες της Οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Σε αυτή την εκλογική διαδικασία, στην οποία μάλιστα ο νόμος μας απαγορεύει να διεκδικήσουμε την εκλογή μας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν θα πάρει μέρος. Θα απέχουμε από την ψηφοφορία.

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας

Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Λ.Σ. στο 1ο Δ.Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Λ.Σ. στο 1ο Δ.Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.