Εξαμηνιαίος απολογισμός της ΕΛΑΣ, 467 κλοπές στην Ήπειρο

Εξαμηνιαίος απολογισμός της ΕΛΑΣ, 467 κλοπές στην Ήπειρο 

Περισσότερες κλοπές και διαρρήξεις, περισσότερες απάτες αλλά λιγότερες ληστείες.. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από την δραστηριότητα της ελληνικής αστυνομίας στην Ήπειρο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Στα ύψη παρέμειναν και αυτό το διάστημα οι υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ενώ υψηλά είναι τα νούμερα και για τις παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ιδιαίτερη αξία πέρα από τα συγκριτικά νούμερα έχει το ποσοστό εξιχνιάσεων το οποίο κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τις 49 υποθέσεις απάτης που σημειώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο εξιχνιάστηκαν οι 42, ενώ από τις 154 υποθέσεις περί όπλων εξιχνιάστηκαν οι 143.

Στην κατηγορία της μικροεγκληματικότητας που σχετίζεται άμεσα με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών διαπιστώνεται ότι από τις 467 συνολικά κλοπές εξιχνιάστηκαν οι 350. Απ’ αυτές οι 63 αφορούσαν σε κλοπές που έγιναν σε οχήματα, οι 24 σε κλοπές που σημειώθηκαν σε εκκλησίες και μοναστήρια, οι 74 σε καταστήματα, οι 138 ήταν διαρρήξεις σπιτιών ενώ καταγράφηκαν και 174 κλοπές οχημάτων.

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους σημειώθηκαν οκτώ ληστείες, αριθμός σημαντικά μικρότερος από το 2018 όπου είχαν σημειωθεί 21. Από το σύνολο αυτών μόνο μία σημειώθηκε εντός σπιτιού.

Αναλυτικά η εικόνα αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα:
Εξαμηνιαίος απολογισμός της ΕΛΑΣ, 467 κλοπές στην Ήπειρο Εξαμηνιαίος απολογισμός της ΕΛΑΣ, 467 κλοπές στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.