Ηγουμενίτσα: Ανακοίνωση του συνδυασμού Γόγολου για τον ορισμό των Αντιδημάρχων

Ηγουμενίτσα: Ανακοίνωση του συνδυασμού Γόγολου για τον ορισμό των Αντιδημάρχων
 

Με μεγάλη καθυστέρηση – σίγουρα μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν – ανακοινώθηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηγουμενίτσας, στους οποίους ευχόμαστε να έχουν αποτελεσματική θητεία, για το καλό των δημοτών.Στον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων υπάρχουν ορισμένες ασάφειες όπως για παράδειγμα ποια θα είναι ακριβώς τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου υπεύθυνου για την «καθημερινότητα», αφού είναι σίγουρο ότι και άλλοι Αντιδήμαρχοι ασχολούνται με σοβαρά θέματα της «καθημερινότητας» στους τομείς ευθύνης τους (κοινωνική πολιτική, καθαριότητα κ.α.). Εντοπίζονται επίσης και περιπτώσεις ανομοιόμορφης ποσοτικής και ποιοτικής κατανομής αρμοδιοτήτων μεταξύ των Αντιδημάρχων.

Όλα αυτά όμως θα κριθούν στην πράξη, από το έργο των Αντιδημάρχων. Εμείς θα είμαστε εδώ, παρακολουθώντας το έργο τους, καταγγέλλοντας τα αρνητικά στοιχεία και επικροτώντας τα θετικά, ενώ δεν θα λείψουν και οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Προς το παρόν στεκόμαστε σε κάτι που ξένισε την τοπική κοινωνία: Αναφερόμαστε στο γεγονός, ότι σε κανένα Αντιδήμαρχο δεν ανατέθηκαν χωρικά – κατά τόπο καθήκοντα για τις Δημοτικές Ενότητες Ηγουμενίτσας, Πλαταριάς – Συβότων και Πέρδικας, για τις πλέον δυναμικές δηλαδή Ενότητες του Δήμου. Η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρα αρνητική, καθώς θα δημιουργηθούν κενά στην εξυπηρέτηση των κατοίκων - κυρίως των ηλικιωμένων - των Ενοτήτων Πέρδικας και Πλαταριάς – Συβότων,αφού θα αναγκάζονται να μετακινούνται στην έδρα του Δήμου για τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους. Ενώ επίσης μπορεί να εμφανιστούν και προβλήματα συντονισμού του έργου των δημοτικών υπηρεσιών.

Τα κενά αυτά πρέπει να καλυφθούν άμεσα από τη Δημοτική Αρχή. Με την ανάθεση σε κάποιους από τους ορισμένους ήδη Αντιδημάρχους, της κατά τόπο αρμοδιότητας των προαναφερομένων Ενοτήτων. Ή με τον ορισμό Εντεταλμένων Συμβούλων. Ή με την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις Κοινότητες των Ενοτήτων και ιδίως σε αυτές που έχουν πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων όπως τα Σύβοτα, η Πλαταριά και η Πέρδικα, χωρίς να αποκλείονται βέβαια και οι υπόλοιπες μικρότερες σε πληθυσμό Κοινότητες. Ή με κάποιο άλλο τρόπο που πρέπει να εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή, η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη να λύσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με τις αποφάσεις της.

Ηγουμενίτσα: Ανακοίνωση του συνδυασμού Γόγολου για τον ορισμό των Αντιδημάρχων Ηγουμενίτσα: Ανακοίνωση του συνδυασμού Γόγολου για τον ορισμό των Αντιδημάρχων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.