Φιλιάτες: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Τσότση ο Δήμαρχος - Ποιον αντιδήμαρχο δείχνει ως υπαίτιο για τα βιβλία

Φιλιάτες: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Τσότση ο Δήμαρχος - Ποιον αντιδήμαρχο δείχνει ως υπαίτιο για τα βιβλία
 
 
Συνέχεια στο θέμα με τα πεταμένα βιβλία σε παράνομη χωματερή των Φιλιατών, δίνει με ανάρτηση στην ηλεκτρονική της έκδοση, η εφημερίδα Θεσπρωτική (thesprotiki.gr) προχωρώντας μάλιστα σε σοβαρές αποκαλύψεις για τον υπαίτιο, καθώς και όλο το παρασκήνιο που οδήγησε σήμερα Δευτέρα τον νυν αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Τσότση να θέσει στη διάθεση του Δημάρχου την παραίτησή του, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από τον κ. Παππά.
Ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υποδεικνύει ως κύριο υπεύθυνο τον έτερο αντιδήμαρχο κ. Κατσάρη.
 
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Θεσπρωτική είναι αποκαλυπτικό:

Πρωί – πρωί τη Δευτέρα, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Φιλιατών κ. Δημήτρης Τσότσης, υπέβαλλε την παραίτησή του στο Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά, για την υπόθεση των πεταμένων και θαμμένων βιβλίων.
Ο κ. Παππάς, δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τσότση, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι δεν έχει ευθύνη για την υπόθεση αυτή, καθώς τόσο η απόρριψη των βιβλίων, όσο και το θάψιμο έγιναν με εντολή του έτερου Αντιδημάρχου κ. Πέτρου Κατσάρη.

Η «Θ» επικοινώνησε με το Δήμαρχο Φιλιατών, ο οποίος δήλωσε τη θλίψη του για το γεγονός αλλά συγχρόνως δήλωσε και άγνοια για μια σειρά ζητημάτων:
• Τα βιβλία, έφτασαν στο Δήμο Φιλιατών ως δωρεά της Ελευθεροτυπίας, τουλάχιστον 12 χρόνια πριν, επί θητείας Μ. Ντουμάζιου, αλλά ο ίδιος ο κ. Παππάς, ως αντιδήμαρχος την περίοδο εκείνη, δεν γνώριζε τίποτα για τη δωρεά αυτή.
• Τα βιβλία παρέμεναν συσκευασμένα σε κιβώτια όλα αυτά τα χρόνια σε χώρο που ο Δήμος χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση υδραυλικού υλικού. Μετά από διαμαρτυρίες των υδραυλικών του Δήμου ότι ο χώρος έχει γεμίσει τρωκτικά, ο κ. Κατσάρης έδωσε εντολή να απομακρυνθούν τα κιβώτια, χωρίς να ελέγξει και να γνωρίζει τι περιείχαν!
• Παραμένει μυστήριο πως τα βιβλία, σύμφωνα με το Δήμαρχο Φιλιατών, βγήκαν από τα κιβώτια και πετάχτηκαν χύδην στην παράνομη χωματερή.
• Η εντολή για το θάψιμο δόθηκε και πάλι από τον κ. Κατσάρη. Όμως ο ισχυρισμός του Δημάρχου Φιλιατών είναι ότι πρώτα απομακρύνθηκαν τα βιβλία για να πάνε στους κάδους ανακύκλωσης!
• Τέλος, σύμφωνα με το Δήμαρχο Φιλιατών, η παράνομη χωματερή είναι «χώρος διαλογής» απορριμμάτων προς ανακύκλωση…
Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι την πλήρη ευθύνη για τα όσα συνέβησαν φέρει ο κ. Κατσάρης, αλλά… «δε θα παραιτηθεί επειδή έκανε ένα λάθος»

πηγή: thesprotiki.gr
Φιλιάτες: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Τσότση ο Δήμαρχος - Ποιον αντιδήμαρχο δείχνει ως υπαίτιο για τα βιβλία Φιλιάτες: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Τσότση ο Δήμαρχος - Ποιον αντιδήμαρχο δείχνει ως υπαίτιο για τα βιβλία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.