ΔΑΣ ΟΤΑ: Τζογαδόροι στις πλάτες των εργαζομένων δεν θα γίνουμε

 ΔΑΣ ΟΤΑ: Τζογαδόροι στις πλάτες των εργαζομένων δεν θα γίνουμε

 

Η ΔΑΣ ΟΤΑ βρίσκεται πάντα μπροστά(και αυτό θα συνεχίσει να κάνει) πάντα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων με σοβαρότητα και ευθύνη. 
Δεν θα κάνουμε τους εργαζόμενους μπαλάκι στη ρουλέτα των μικροπολιτικών επιδιώξεων όπως κάνει η εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης. 
Σε πιο πολιτικό περιβάλλον βρισκόμαστε 
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ εσκεμμένα ξεχνά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που κρίνει τελικά συνταγματική την περικοπή 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων ΟΤΑ με αποτέλεσμα οι μόνιμοι συνάδελφοι να μην πάρουν ούτε ευρώ. 
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ εσκεμμένα ξεχνά το τελευταίο νομοσχέδιο για την «κυβερνησιμότητα» που αναφέρει στην παράγραφο ιε’ του άρθρου 3 ότι «Δεν επιτρέπεται συμβιβασμός ή κατάργηση δίκης για απαιτήσεις μισθών, επιδομάτων, εξόδων παραστάσεων, εξόδων κίνησης και γενικά μισθολογικών παροχών οποιασδήποτε μορφής, εξαιρουμένων εκείνων για τις οποίες το νομικό ζήτημα έχει λυθεί με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου. 
Τι έκανε η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για να ικανοποιήσει την παραταξιακή σκοπιμότητα? 
Έσπρωξε 2 συναδέλφους να κάνουν έφεση με μια λογική 50-50, μια λογική τζόγου. 
Ευτυχώς για την εκπρόσωπο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ οι συνάδελφοι δικαιώθηκαν. 
Αν όμως ήταν αρνητική η απόφαση θα έδινε αυτή τα χρήματα στους συναδέλφους? 

Όσον αφορά την καταβολή του ποσού που εκδικάστηκε σε συναδέλφους για τον ίδιο λόγο, οι μηνιαίες δόσεις των 50 ευρώ αποτελεί ρύθμιση για την οποία οι συνάδελφοι ήρθαν σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την διοίκηση. 

Ο σύλλογος δεν είχε κανένα λόγο να διαφωνήσει γιατί τα λεφτά είναι δικά τους και όχι του συλλόγου και θεωρούμε ότι με την ρύθμιση αυτή 
  • Απέφευγε την πιθανότητα άσκησης έφεσης στην περίπτωση μη αποδεκτής συμφωνίας. 
  • Διασφάλιζε την καταβολή ενός μεγάλου ποσού που εκδικάστηκε όταν υπήρχαν αντίστοιχες διεκδικήσεις στις οποίες εκδικάστηκαν μικρότερα ποσά. 
  • Διασφάλιζε την υπαγωγή του ποσού στις ληξιπρόθεσμες οφειλές οπότε και η εξόφληση θα γινόταν εφάπαξ, κάτι που η Ανεξάρτητη Κίνηση τεχνηέντως αποσιωπά. Θα διεκδικήσουμε όλοι οι συνάδελφοι που έχουν δικαιωθεί να πάρουν τα χρήματα τους. 

Ο βασικός λόγος που ζητήσαμε αναβολή στο ΔΣ ήταν για να δούμε την απόφαση του εφετείου και να οργανώσουμε την παρέμβαση στην δημοτική αρχή. Τζογαδόροι στις πλάτες των εργαζομένων δεν θα γίνουμε . Θα παλέψουμε για την κάλυψης των μισθολογικών απωλειών όλων των εργαζομένων. 
Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας. 
Με συσπείρωση στο Σωματείο και οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής
ΔΑΣ ΟΤΑ: Τζογαδόροι στις πλάτες των εργαζομένων δεν θα γίνουμε ΔΑΣ ΟΤΑ: Τζογαδόροι στις πλάτες των εργαζομένων δεν θα γίνουμε Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.