Δήμαρχε που δίδασκες ... (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δήμαρχε που δίδασκες ... (+ΒΙΝΤΕΟ)



Δείτε τι δήλωνε ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, στην κάμερα του Ήπειρος tv1, τον Μάιο του 2017, για τη επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Φιλιατών.


Δύο χρόνια μετά, (και αμέσως μετά την επανεκλογή του) αποφάσισε να πετάξει χιλιάδες βιβλία σε παράνομη χωματερή, χωρίς ποτέ να λειτουργήσει η βιβλιοθήκη.


Τα βιβλία, ήταν δωρεά πριν από 12 περίπου χρόνια, από την «Ελευθεροτυπία» προς το Δήμο Φιλιατών και παρέμεναν στοιβαγμένα σε αποθήκη του Δήμου .


Να υπενθυμίσουμε πως τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Φιλιατών πραγματοποιήθηκαν το 1976, από τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος και έκοψε την κορδέλα στο Δημαρχείο Φιλιατών, παρουσία πολλών επισήμων, του Δημάρχου Φιλιατών Σπυρίδωνα Φραγκίσκου (είναι έργο δικό του η βιβλιοθήκη), του Ιερέα Ιωάννη Παπαγεωργίου και πλήθος κόσμου. 
Μεταξύ των επισήμων που ήρθαν αποκλειστικά από την Αθήνα, απεσταλμένοι της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», μαζί με πολλούς τόμους βιβλίων ήταν ο καθηγητής Γεώργιος Κουμάντος, ο μεγάλος συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης όπου και ήξεραν με γλαφυρότητα τη σημασία και την προσφορά της βιβλιοθήκης ειδικότερα σ' αυτόν τον απομακρυσμένο ακριτικό χώρο, στις παρυφές των συνόρων με την Αλβανία.  
(Από το Λεύκωμα του Βύρωνα Μέμμου, "Το Φιλιάτι, από το χθες στο σήμερα")

 Από την εφημερίδα τα ¨ΝΕΑ των Φιλιατών¨
Δήμαρχε που δίδασκες ... (+ΒΙΝΤΕΟ) Δήμαρχε που δίδασκες ... (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.