Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019 στο Έλος Καλοδικίου

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019 στο Έλος Καλοδικίου



Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Στη χώρα μας, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και διοργανώνονται από την Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλους, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Έλος Καλοδικίου (περιοχή Natura 2000, GR 2120006) που αποτελεί τμήμα της μεταναστευτικής οδού των πουλιών, από το Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας σε συνεργασία με την ορνιθολογική εταιρία στις 16,17,18 και 23 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 40 μαθητών από το Δημοτικό σχολείο Πλαταριάς, 40 μαθητών από το 3ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας, 45 μαθητών από το 1ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας, 45 επίσης μαθητών από το 1ο Δημοτικό σχολείο Καναλακίου, 85 μαθητών από το Δημοτικό σχολείο Πάργας και τέλος 60 μαθητές από το δημοτικό σχολείο Μεσοποτάμου. Ο συνολικός αριθμός μαθητών που συμμετείχαν στη γιορτή ήταν 315.
Οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στις εκδηλώσεις και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν πολλές, όπως: υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής σε πέτρες και χαρτί, κατασκευές χάρτινων μασκών με θέμα τα πουλιά, κατασκευή ταϊστρών και καταγραφή ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια και κιάλια που διέθετε ο Φορέας. Παρατηρήθηκαν είδη όπως αργυροπελεκάνοι, αργυροτσικνιάδες, χουλιαρομύτες, σταχτοτσικνιάδες, μαυροπελαργοί, λευκοί πελαργοί και πρασινοκέφαλες πάπιες.
Βασικός στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων ήταν τα παιδιά να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά και οι χώροι όπου αυτά σταματούν για τροφή και ξεκούραση. Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους δασκάλους τους που συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της.
Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019 στο Έλος Καλοδικίου Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019 στο Έλος Καλοδικίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.