Προτάσεις των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την Πλατεία Τιτάνης

Προτάσεις των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την πλατεία Τιτάνης
 

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΥΙΟΘΕΤΩ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019 
Ανάλυση των ερωτηματολογίων
 
Τα ερωτηματολόγια συντάχτηκαν από τους καθηγητές του 2ου Γυμνάσιου Ηγουμενίτσας και δόθηκαν στους μαθητές (67 το σύνολο) στις 20 Σεπτέμβριου 2019, με αφορμή την προσπάθεια υιοθεσίας της πλατείας απέναντι από το σχολείου τους (Πλατεία Τιτάνης). Τα ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν μετά την συνάντηση των μαθημάτων με τους ΤΕ Γεωπόνους-Αρχιτέκτονες Τοπίου του Γραφείου Πρασίνου του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο χώρο της Πλατείας.
Τα περισσότερα παιδιά παρά το γεγονός ότι δεν έχουν περάσει χρόνο στην πλατεία ή δεν μένουν πολύ κοντά, θέλουν να δουν την πλατεία φυτεμένη με δένδρα, θάμνους και λουλούδια όπως πρότειναν. Επίσης θέλουν να καθαριστεί από τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες των σκύλων, Θα ήθελαν παγκάκια τόσο καινούργια όσο και τα παλιά, αφού είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν στην επισκευή τους. Επιπλέον η τοποθέτηση συντριβανιού θα προσελκουσε κόσμο στην πλατεία σύμφωνα με τους μαθητές. Προτάθηκε επίσης και η τοποθέτηση μιας μικρής παιδικής χαράς, ψηφιδωτών (κατασκευασμένο από τα ίδια) ώστε να επισκευαστούν και οι υπάρχουσες πλάκες, πινακίδες για την καθαριότητα και περίφραξη της πλατείας και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων για λόγους ασφάλειας. Θεώρησαν πάρα πολύ σημαντική την δημιουργία ραμπών για την ελεύθερη πρόσβαση από όλους στην πλατεία, την δημιουργία πολύχρωμων διαβάσεων και την τοποθέτηση περισσότερων κάδων τόσο ανακύκλωσης όσο και συμβατικών. Τέλος θα ήθελαν να ζωγραφίσουν παιχνίδια στις πλάκες όπως σκάκι κτλ.
Εν κατακλείδι, οι μαθητές θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την πλατεία για υπαίθρια μαθήματα, για οργάνωση εκδηλώσεων όπως μουσικής, ζωγραφικής, προβολή ταινιών, υπαίθρια παιχνίδια, αγώνες σκακιού και τέλος σαν χώρο συγκέντρωση της λέσχης ανάγνωσης.
Προτάσεις των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την Πλατεία Τιτάνης Προτάσεις των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την Πλατεία Τιτάνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.