Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου για το Ζάππειο Μέγαρο

Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου για το Ζάππειο Μέγαρο
 
 

Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου στην σημερινή συνεδρίαση του, συζήτησε το θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Ζαππείου Μεγάρου (Αθήνα)» και αποφάσισε (αρ. απόφασης 89_2019, ΑΔΑ: 64ΦΨΟΚΖ3-ΕΚΔ) ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Μετά από την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Ζαππείου Μεγάρου και στο πλαίσιο οριστικής αποτροπής παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, συντασσόμενη στο πλευρό της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

· Το Ζάππειο Μέγαρο αποτελεί ανεκτίμητο στοιχείο της εθνικής μας κληρονομιάς και κληροδότημα που ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Ως τέτοιο, θεωρούμε ανεπίτρεπτη κάθε προοπτική ιδιωτικοποίησής του, καθώς έτσι θα αρθεί ο καθολικός του χαρακτήρας και θα απειληθεί η περί αντιθέτου βούληση του ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα.

· Καλούμε την πολιτεία να αποτρέψει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης που βασίζεται σε νόμους και διατάξεις της μνημονιακής περιόδου και να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση, που θα προστατεύσει οριστικά τα εθνικά κληροδοτήματα.

Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου για το Ζάππειο Μέγαρο Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου για το Ζάππειο Μέγαρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.