Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το Ζάππειο Μέγαρο

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το Ζάππειο Μέγαρο 
 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας κατά τη συνεδρίασή του την 21ης Οκτωβρίου, συζήτησε την πιθανότητα ιδιωτικοποίησης του Ζαππείου Μεγάρου και ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Ψήφισμα για το Ζάππειο Μέγαρο

Το Ζάππειο Μέγαρο αποτελεί ιστορικό κληροδότημα της ηπειρωτικής ευεργεσίας. Η ιστορική του πορεία και ο ρόλος του, ως αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας κληρονομιάς, το καθιστούν κληροδότημα ανεκτίμητης αξίας, που ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Το μέγιστο αυτό ιστορικό κληροδότημα, μνημείο ελληνικού πολιτισμού, κινδυνεύει από οικονομοπολιτικά συμφέροντα, νόμους και διατάξεις μνημονιακών χρόνων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας:

Συντάσσεται και στηρίζει την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας στον αγώνα που κάνει για την προστασία της ιστορικής μας κληρονομιάς, καταδικάζοντας παράλληλα ομόφωνα την πιθανότητα ιδιωτικοποίησης τόσο του Ζαππείου Μεγάρου όσο και των λοιπών κληροδοτημάτων.

Θεωρεί ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τεθεί υπό τον έλεγχο και τη διαχείριση ιδιωτικών συμφερόντων τόσο το Ζάππειο όσο και τα λοιπά Κληροδοτήματα.

Καλεί την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα, όπως οφείλει, σε σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύει οριστικά τα εθνικά κληροδοτήματα από ανάλογες προσπάθειες ιδιωτικοποίησής τους.

Πιστεύει ότι η χρήση του πρέπει να υπηρετεί τη βούληση του ευεργέτη Ευαγγέλου Ζάππα και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στους:
· Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας,
· Επιτροπή Ολυμπίων και κληροδοτημάτων,
· Βουλευτές Θεσπρωτίας,
· ΜΜΕ

Ηγουμενίτσα 22/10/2019
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το Ζάππειο Μέγαρο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το Ζάππειο Μέγαρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 28, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.