Θεσπρωτία: Φωτογραφικό αφιέρωμα του Βαγγέλη Μώκου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών - thespro.gr - Ηγουμενίτσα, Θεσπρωτία ΝΕΑ ΑΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΦΙΛΙΑΤΙ θεσπρωτια

Post Page Advertisement [Top]Θεσπρωτία: Φωτογραφικό αφιέρωμα του Βαγγέλη Μώκου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών


Ο Βαγγέλης Μώκος είναι ερασιτέχνης φωτογράφος από την Πέρδικα Θεσπρωτίας.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών θέλησε με την ομάδα του να περάσει ένα δυνατό μήνυμα με τις φωτογραφίες του. (Δείτε τες στο τέλος του άρθρου)

Make up artist την Κατερίνα Μωκου .

"25 Νοεμβρίου παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών" 
Η σημερινή κατάσταση 
Τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών παραμένουν μια πραγματικότητα, σε ολόκληρο τον πλανήτη. 
Σύμφωνα με μελέτες: μια στις τρεις γυναίκες υφίσταται βία κατά τη διάρκεια της ζωής της,το 2012, ένας στους δύο φόνους γυναικών διεπράχθησαν από το σύντροφό τους ή από συγγενή τους,το 2014, το 45 με 55% των γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από την ηλικία των 15 ετών. 
Η κακοποίηση αυτή υπάρχει σε όλες τις χώρες και σε όλες τις κοινωνίες. 
Συναντάται παντού, στο σπίτι, στο σχολείο, στο δρόμο, στη δουλειά, στο Διαδίκτυο. 
Επίσης, σε καιρό συγκρούσεων, οι γυναίκες αποτελούν τα πρώτα θύματα. Τα περιστατικά αυτά, που συχνά ευτελίζονται και μένουν ατιμώρητα, αποτελούν ένα διαρκές εμπόδιο για την ανθρώπινη και οικονομική ανάπτυξη. 
Οι γυναίκες δυσκολεύονται να εισχωρήσουν στην αγορά εργασίας και είναι συχνά θύματα διακρίσεων.
Άρθρο Ραχήλ Μαρκιανιδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib