Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της παραλιακής - Δείτε πως θα κατασκευαστεί (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της παραλιακής - Δείτε πως θα κατασκευαστεί (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες, οι εργασίες ανάπλασης της παραλιακής οδού της Ηγουμενίτσας, έργο της Β’ Φάσης Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των απαραίτητων έργων επέκτασης της παραλιακής οδοποιίας που κατασκευάστηκε κατά την εκτέλεση του έργου της Β’ Φάσης Λιμένα Ηγουμενίτσας. 
Το συνολικό μήκος του έργου είναι 330 m και έχει σκοπό την λειτουργική σύνδεση των λιμένων εξωτερικού και ακτοπλοΐας με τον αστικό ιστό της πόλης και τις προς Βορρά οδικές εξόδους. 
Βασικό στοιχείο του έργου είναι η εύρυθμη λειτουργία των κόμβων εισόδουεξόδου των λιμανιών και κυρίως εκείνου της ακτοπλοΐας (το οποίο βρίσκεται και πλησιέστερα στην πόλη της Ηγουμενίτσας) έτσι ώστε να αποφεύγονται τα φαινόμενα του συνωστισμού οχημάτων που σήμερα παρατηρούνται έντονα ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Πρόκειται για την διαμόρφωση του τμήματος του παραλιακού δρόμου Εθνικής αντιστάσεως από το ύψος της πρώην Αγροτικής τράπεζας μέχρι την διασταύρωση με την οδό Πάργης. 
Η διαμόρφωση περιλαμβάνει την διαπλάτυνση του καταστρώματος της οδού και τον διαχωρισμό των κινήσεων των οχημάτων με την κατασκευή νησίδας στο μέσο του καταστρώματος. 
Επίσης η διαμόρφωση περιλαμβάνει την πλακόστρωση των υπαρχόντων πεζοδρομίων με την δημιουργία σε αυτά οδεύσεων τυφλών καθώς επίσης και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου στο δυτικό όριο του δρόμου και στο ‘’σύνορο’’ με την περίφραξη της λιμενικής ζώνης του λιμανιού της ακτοπλοΐας με σκοπό την απρόσκοπτη σύνδεση του δικτύου ποδηλατοδρόμων που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας.


Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της παραλιακής - Δείτε πως θα κατασκευαστεί (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της παραλιακής - Δείτε πως θα κατασκευαστεί (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 27, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.