Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Πάργα

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Πάργα


Θεατής ενός εντυπωσιακού φαινομένου το οποίο κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο έγινε ο πρώην Δήμαρχος Πάργας Σπύρος Πηγής.

Ένας τεράστιος υδροστρόβιλος υψώθηκε πολλά μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Έχοντας απέναντι τον ήλιο η σκιά του έπεφτε και πάλι στην επιφάνεια της θάλασσας δημιουργώντας απίστευτη εικόνα από την περιοχή της Αγίας Κυριακής.

ΦΩΤΟ: Σπύρος Πηγής

Ο υδροστρόβιλος είναι η στροβιλιζόμενη δίνη αέρα που έχει επαφή με τη θάλασσα και η οποία «κρέμεται» κάτω από νέφη καταιγίδας προκαλώντας υλικές ζημιές και απειλώντας αρκετές φορές ανθρώπινες ζωές στο πέρασμα της. Αυτή η στροβιλιζόμενη αέρα δίνη όταν συμβεί στην ξηρά αποκαλείται ανεμοστρόβιλος 

Οι υδροστρόβιλοι δημιουργούνται πάνω από τη θάλασσα και είναι ασθενέστεροι από τους σίφωνες ξηράς ενώ και η ταχύτητα μετακίνησής τους από το ένα σημείο στο άλλο είναι πολύ πιο αργή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πολύ ισχυροί υδροστρόβιλοι είναι ικανοί να καταστρέψουν μέχρι και σκάφη ενώ υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος να βγουν στην ξηρά, με κίνδυνο τότε να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.
Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Πάργα Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Πάργα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.