Εντός των ημερών οι αποφάσεις για μετακινήσεις προσφύγων και κλειστές δομές

Εντός των ημερών οι αποφάσεις για μετακινήσεις προσφύγων και κλειστές δομές


Τέσσερις χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα μέσα στο Νοέμβριο και είκοσι χιλιάδες το επόμενο διάστημα. Τα στοιχεία ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση της Τρίτης ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επαναλαμβάνοντας ότι η κατανομή θα γίνει σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει την δημιουργία δέκα προαναχωρησιακών κέντρων, τα οποία είναι άγνωστο σε ποιες περιοχές θα γίνουν. 

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή επίσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στο πλάνο έχει μπει το εργοστάσιο ανακύκλωσης, ιδιοκτησίας Αργυρού στους Φιλιάτες για το οποίο είχε γίνει συζήτηση και το 2016, όταν και πάλι οι πιέσεις των προσφυγικών ροών ήταν έντονες.

Οι κλειστές δομές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο τετράμηνο, δηλαδή μέχρι τον Φεβρουάριο.

«Οι μεταφορές δεν θα υπερβαίνουν το 1% του πληθυσμού σε κάθε Περιφέρεια» ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στις δηλώσεις που έκανε.

Σήμερα στην Ήπειρο με πληθυσμό 336.856 κατοίκους –σύμφωνα με την απογραφή του 2011- φιλοξενούνται 3.600 πρόσφυγες. Ο αριθμός δηλαδή προσφύγων και μεταναστών που ανταποκρίνεται στην ποσόστωση που έχει θέση η κυβέρνηση, η οποία όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου φτάνει στο 0,96 και ως εκ τούτου υπάρχουν περιθώρια για φιλοξενία ενός ακόμη αριθμού, σε κάθε περίπτωση μικρού.

Οι οριστικές ανακοινώσεις, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι θέμα ημερών.

«Οι συζητήσεις, με τις τοπικές κοινωνίες, είναι συνεχείς. Ο Υπουργός Εσωτερικών μιλά συνεχώς με Δημάρχους, τοπικούς βουλευτές, τοπικούς φορείς, ώστε να είναι όλοι ενήμεροι για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει άλλες 4.000 μετακινήσεις μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, όπως γνωρίζετε. Και συνολικά, όπως είχαμε πει από την αρχή, οι μετακινήσεις θα είναι της τάξης των 20.000. Δηλαδή, θα μείνουν περίπου 9.500 με 10.000 ακόμα να γίνουν το δίμηνο από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο.

Και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, προχωρούμε στην κατασκευή των κλειστών δομών και στο υπόλοιπο επιχειρησιακό μας σχέδιο. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα το Σάββατο, αυτές είναι μετακινήσεις αποσυμφόρησης των νησιών και δεν θα υπάρξουν άλλες», ανέφερε στις δηλώσεις του.
Εντός των ημερών οι αποφάσεις για μετακινήσεις προσφύγων και κλειστές δομές Εντός των ημερών οι αποφάσεις για μετακινήσεις προσφύγων και κλειστές δομές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.