Δήμος Φιλιατών: Λαϊκή Συνέλευση ζητάει ο Δ. Σκεύης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποκαλύψεις μας

Δήμος Φιλιατών: Λαϊκή Συνέλευση ζητάει ο Δ. Σκεύης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποκαλύψεις μας 


Φίλες και φίλοι
Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου, κληθήκαμε να ενημερωθούμε για το ενδεχόμενο δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (Προ.Κε.Κ.Α.) στους Φιλιάτες.
Την ευθύνη να μας ενημερώσει ανέλαβε ο δήμαρχος , ο οποίος, όπως αποδείχτηκε από τη συζήτηση, δεν ήξερε σχεδόν τίποτα. Δήλωσε αναρμόδιος και τόνισε πως το θέμα χειρίζεται η κυβέρνηση με απόλυτη μυστικότητα.
Η παρουσία , η στάση , το επίπεδο και οι τοποθετήσεις του κοινού, έδειξαν πως το Φιλιάτι έχει ακόμη «σφυγμό» . Πως οι πολίτες του ,έχουν άποψη και θέληση να μετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντός τους.
Ως αντιπολίτευση τονίσαμε πως δε θα τοποθετηθούμε χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες του θέματος. Πολύ περισσότερο , δε θα καταφύγουμε στην γνωστή τακτική του «νίπτω τας χείρας μου» υιοθετώντας ένα ψήφισμα – ανάθεμα που σίγουρα θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων από την κεντρική κυβέρνηση, αφού δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου δήμου ή της τοπικής κοινωνίας .
Ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί άμεσα , παρουσία των βουλευτών του Νομού, μια Λαϊκή Συνέλευση κατά την οποία θα υπάρξει πραγματική ενημέρωση .
Το πρωί της Παρασκευής, ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι κατά το ταξίδι του στην Αθήνα, έλαβε διαβεβαιώσεις πως το Φιλιάτι δεν είναι στο σχεδιασμό για την εγκατάσταση Προ.Κε.Κ.Α. Όμως το απόγευμα της ίδιας μέρας, αξιωματικοί του στρατού επισκεφτήκαν ξανά το χώρο του εργοστασίου προκαλώντας «αναζωπύρωση» των φημών για «άμεση» αυτή τη φορά , έλευση και εγκατάσταση προσφύγων .

Επειδή στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Νοεμβρίου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως οι δημότες των Φιλιατών θα έχουν την ευκαιρία σε Λαϊκή Συνέλευση να τοποθετηθούν με ψήφισμα επί του θέματος. 
Επειδή δε θέλουμε να κατηγορηθούμε πως «πιαστήκαμε στον ύπνο» ή ακόμη χειρότερα, πως ένα τόσο σοβαρό θέμα το κάναμε «γαργάρα».


Ζητούμε από τον Δήμαρχο ή το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών, την άμεση σύγκλιση Λαϊκής Συνελεύσεως , κατά την οποία οι Βουλευτές του νομού καθώς και όποιος άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος γνωρίζει , να μας πληροφορήσουν για το τι σχεδιάζουν κάποιοι για μας ,χωρίς εμάς.
Δήμος Φιλιατών: Λαϊκή Συνέλευση ζητάει ο Δ. Σκεύης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποκαλύψεις μας Δήμος Φιλιατών: Λαϊκή Συνέλευση ζητάει ο Δ. Σκεύης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποκαλύψεις μας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.