ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΟΓΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΟΓΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 


Δεν εξέπληξε κανέναν, η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναστολή της έναρξης λειτουργίας 38 Τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται δυστυχώς και το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας Ηγουμενίτσας. 

Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της υποβαθμισμένης λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης μας τα τελευταία χρόνια και αποτέλεσμα της, χωρίς σοβαρή προετοιμασία, ίδρυσης δια νόμου του Τμήματος το 2018. 

Βασιζόμενη σε αυτή την κατάσταση η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έλαβε την απαράδεκτη Πολιτική απόφαση να αναστείλει την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος, χωρίς κανένα διάλογο. 

Η θέση της Δημοτικής Παράταξης του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, είναι να ζητηθεί από το Υπουργείο και τις πρυτανικές αρχές, να διευθετήσουν όλες τις εκκρεμότητες ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία του Τμήματος, έως την ημερομηνία που προβλέπει ο Νόμος την έναρξή της (ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021). 

Χρόνος υπάρχει αρκετός, αρκεί να υπάρξει βούληση. 

Επίσης, να μην τεθεί η έναρξη λειτουργίας στην κρίση άλλου φορέα. 

Αυτά θα πρέπει να είναι τα αιτήματα του Δήμου ενόψει της επικείμενης εισαγωγής του θέματος σε κάποιο νομοθέτημα. 

Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα που όλοι οι εμπλεκόμενοι βουλευτές ,αιρετοί, τα τελευταία χρόνια λειτουργούσαν πάντα αμυνόμενοι και όχι αποτελεσματικοί για να διεκδικήσουμε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΟΓΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΟΓΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 09, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.