Τοποθέτηση του Ντίνου Ρέβη στο ΔΣ Ηγουμενίτσας για το θέμα του ΤΕΙ

Τοποθέτηση του Ντίνου Ρέβη στο ΔΣ Ηγουμενίτσας για το θέμα του ΤΕΙ


Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. που συζητήθηκε το θέμα της αναστολής λειτουργίας του νέου Πανεπιστημιακού τμήματος «ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ», θα ήθελα να κάνω κάποια διευκρινιστικά σχόλια, για την άποψη που εξέφρασα στους δημοτικούς συμβούλους, στους δύο βουλευτές που ήταν παρών, στους φοιτητές που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και στο ακροατήριο που μας παρακολουθούσε. 

Επικαλούμενος την ιδιότητά μου ως ξενοδόχος και επιχειρηματίας της πόλης και θα χαιρετήσω οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια, ώστε η πόλη μας να αποκτήσει ακαδημαϊκό τμήμα, με σωστό τρόπο λειτουργίας και σαφώς με επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών. 

Ένα τέτοιο τμήμα είχαμε στο ΤΕΙ, το τμήμα ιχθυοκαλλιέργειας, το οποίο έδινε στους σπουδαστές τη δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης, με τις τόσες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, συμβάλλοντας παράλληλα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. 

Δεν μπαίνω στη διαδικασία για το εάν τα κυβερνητικά στελέχη έχουν κάνει λάθος να καταργήσουν 37-38 τμήματα, που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν, χωρίς όμως να υπάρχουν τα κατάλληλα κονδύλια, μόνιμοι καθηγητές και κτηριακές υποδομές 

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ένα πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα μπορεί να λειτουργήσει και θέλουμε να λειτουργήσει με προγραμματισμό και σαφή ορίζοντα επαγγελματικής αποκατάστασης. 

Το σημερινό κτήριο που στεγάζεται το ΤΕΙ, είναι προτιμότερο να παραχωρηθεί στο δήμο Ηγουμενίτσας και βέβαια με τις κατάλληλες ενέργειες και με την προβλεπόμενη δημιουργία της μαρίνας, που είναι δρομολογημένο να κατασκευαστεί, δίπλα από το ΤΕΙ, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, για το πιο ωραίο κομμάτι της πόλης της Ηγουμενίτσας, και να παραχωρηθεί σε μία εταιρεία που θα το διαμορφώσει ένα πολύ όμορφο και πεντάστερο ξενοδοχείο, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας, έμμεσες και άμεσες για την πόλη μας. 

Ο δήμος μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλα δημόσια κτίρια για να στεγαστεί ένα πανεπιστημιακό τμήμα και να διεκδικήσει από τα Ιωάννινα αυτά που της αναλογούν. 

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ηγουμενίτσα είναι η πρωτεύουσα ενός νόμου και δεν μπορεί να της απαγορεύουν να έχει τμήμα Πανεπιστημίου. 

Τέλος αυτό που κατάλαβα από τη χθεσινή συνεδρίαση είναι ότι όλοι συμφωνούμε να μην καταργηθεί ένα πανεπιστημιακό τμήμα και ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις για το πώς θα πρέπει να συνεχίσουμε από εδώ και πέρα και πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. 

Οι αρχές του τόπου μας, θα πρέπει να συλλέξουν όλες αυτές τις προτάσεις και θα μας βρει αρωγούς, σε ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος, μακροπρόθεσμα, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται πάλι στο μέλλον να κάνουμε τις ίδιες συζητήσεις. 

Ηγουμενιτσα 12/11/2019 
Κωνσταντίνος Ρέβης
Τοποθέτηση του Ντίνου Ρέβη στο ΔΣ Ηγουμενίτσας για το θέμα του ΤΕΙ Τοποθέτηση του Ντίνου Ρέβη στο ΔΣ Ηγουμενίτσας για το θέμα του ΤΕΙ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.