Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην έναρξη του διακρατικού έργου με τίτλο GET

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην έναρξη του διακρατικού έργου με τίτλο GET 
 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρό του κο Αλέξανδρο Πάσχο και το στέλεχος του Επιμελητηρίου Υπεύθυνη Μητρώου στο Έργο κα Χριστίνα Γιώτη συμμετείχαν στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου με τίτλο «GET» (GRALB Experience Tourism) του προγράμματος IPA II Cross-border Cooperation Programme "Greece - Albania 2014 - 2020" (IPA ΙΙ Διασυνοριακό Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 2014 – 2020), Άξονας Προτεραιότητας 2 : Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Θεματική προτεραιότητα 2.δ : Ενθάρρυνση του τουρισμού και της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Ειδικός Στόχος 2.1 : Διατήρηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων ως προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής. 

Το Εταιρικό Σχήμα του έργου απαρτίζεται από τους φορείς: 
1) Ινστιτούτο Δημοσίων και Ιδιωτικών Πολιτικών, AL (Επικεφαλής Εταίρος) 
2) Περιφερειακό Συμβούλιο της Αυλώνας (Vlore), AL 
3) Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, GR 
4) Innopolis «Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού», GR 

Το έργο αφορά ανάδειξη ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων των δύο περιοχών με σκοπό την δημιουργία πολιτιστικών τουριστικών διαδρομών, που με τα κατάλληλα εργαλεία (έντυπα και ηλεκτρονικά) που θα δημιουργηθούν, θα στοχεύσει στην τουριστική αγορά της Κίνας και της Ιαπωνίας. 


Επιπλέον, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εκπαίδευση των επιχειρήσεών μας σε θέματα συμμετοχής τους σε Β2Β και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών, μία εκθεσιακή προβολή στην Κίνα, επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β στην Κίνα, φιλοξενία Κινέζων και Ιαπώνων πρακτόρων και Β2Β στην Θεσπρωτία και Αυλώνα και η προμήθεια και εγκατάσταση τριών infokiosk στην Θεσπρωτία με πρόβλεψη για Ηγουμενίτσα (έμπροσθεν Επιμελητηρίου), Σύβοτα και Παραμυθιά. 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας επιχειρεί την δημιουργία άυλων υποδομών στον τομέα του τουρισμού, στοχεύοντας σε περιοχές ουσιαστικά άγνωστες για την περιοχή της Ηπείρου. Από αυτό το έργο προσδοκούμε την επέκταση της τουριστικής μας περιόδου πέραν του τετραμήνου και την διάχυση των τουριστικών επισκέψεων στο εσωτερικό του νομού με άξονα την υποστήριξη και ενδυνάμωση εναλλακτικών μορφών όπως ο πολιτιστικός τουρισμός εμπειρίας. 

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην έναρξη του διακρατικού έργου με τίτλο GET Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην έναρξη του διακρατικού έργου με τίτλο GET Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.