Σκάνδαλο μεγατόνων με αποκάλυψη της εφημερίδας Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι - Ύποπτη σιωπή των υπευθύνων

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019
Σκάνδαλο μεγατόνων με αποκάλυψη της εφημερίδας Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι - Ύποπτη σιωπή των υπευθύνωνRead More »
Σκάνδαλο μεγατόνων με αποκάλυψη της εφημερίδας Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι - Ύποπτη σιωπή των υπευθύνων Σκάνδαλο μεγατόνων με αποκάλυψη της εφημερίδας Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι - Ύποπτη σιωπή των υπευθύνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Στ. Μπραϊμη- Μπότση στη μονάδα ΑΣΑ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019
Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Στ. Μπραϊμη- Μπότση στη μονάδα ΑΣΑ 
 
 
 

Τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), επισκέφτηκε την Παρασκευή η Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από το εντεταλμένο προσωπικό της εταιρίας για τη λειτουργία της Μονάδας και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της.

Με την ευκαιρία έγινε συζήτηση και για την εξέλιξη των συνοδών δράσεων/έργων που έχουν δρομολογηθεί (σταθμοί μεταφόρτωσης ΣΜΑ, μονάδες κομποστοποίησης, πράσινα σημεία κ.α).

 
Συνοψίζοντας τις εντυπώσεις της, από την πρώτη της επίσκεψη με το θεσμικό ρόλο της Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου η κ. Στ. Μπραϊμη- Μπότση, δήλωσε τα εξής:

«Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η τεράστια συμβολή του σημαντικού έργου στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων που έχουν τεθεί από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ), αλλά και τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Γίναμε όμως και κοινωνοί και των ζητημάτων που προκύπτουν και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα όλοι οι Δήμοι να προσκομίζουν τα συλλεγόμενα απορρίμματά τους, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό».

Read More »
Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Στ. Μπραϊμη- Μπότση στη μονάδα ΑΣΑ Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Στ. Μπραϊμη- Μπότση στη μονάδα ΑΣΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

ΔΑΣ ΟΤΑ: Τζογαδόροι στις πλάτες των εργαζομένων δεν θα γίνουμε

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019
 ΔΑΣ ΟΤΑ: Τζογαδόροι στις πλάτες των εργαζομένων δεν θα γίνουμε

 

Η ΔΑΣ ΟΤΑ βρίσκεται πάντα μπροστά(και αυτό θα συνεχίσει να κάνει) πάντα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων με σοβαρότητα και ευθύνη. 
Δεν θα κάνουμε τους εργαζόμενους μπαλάκι στη ρουλέτα των μικροπολιτικών επιδιώξεων όπως κάνει η εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης. 
Σε πιο πολιτικό περιβάλλον βρισκόμαστε 
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ εσκεμμένα ξεχνά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που κρίνει τελικά συνταγματική την περικοπή 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων ΟΤΑ με αποτέλεσμα οι μόνιμοι συνάδελφοι να μην πάρουν ούτε ευρώ. 
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ εσκεμμένα ξεχνά το τελευταίο νομοσχέδιο για την «κυβερνησιμότητα» που αναφέρει στην παράγραφο ιε’ του άρθρου 3 ότι «Δεν επιτρέπεται συμβιβασμός ή κατάργηση δίκης για απαιτήσεις μισθών, επιδομάτων, εξόδων παραστάσεων, εξόδων κίνησης και γενικά μισθολογικών παροχών οποιασδήποτε μορφής, εξαιρουμένων εκείνων για τις οποίες το νομικό ζήτημα έχει λυθεί με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου. 
Τι έκανε η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για να ικανοποιήσει την παραταξιακή σκοπιμότητα? 
Έσπρωξε 2 συναδέλφους να κάνουν έφεση με μια λογική 50-50, μια λογική τζόγου. 
Ευτυχώς για την εκπρόσωπο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ οι συνάδελφοι δικαιώθηκαν. 
Αν όμως ήταν αρνητική η απόφαση θα έδινε αυτή τα χρήματα στους συναδέλφους? 

Όσον αφορά την καταβολή του ποσού που εκδικάστηκε σε συναδέλφους για τον ίδιο λόγο, οι μηνιαίες δόσεις των 50 ευρώ αποτελεί ρύθμιση για την οποία οι συνάδελφοι ήρθαν σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την διοίκηση. 

Ο σύλλογος δεν είχε κανένα λόγο να διαφωνήσει γιατί τα λεφτά είναι δικά τους και όχι του συλλόγου και θεωρούμε ότι με την ρύθμιση αυτή 
  • Απέφευγε την πιθανότητα άσκησης έφεσης στην περίπτωση μη αποδεκτής συμφωνίας. 
  • Διασφάλιζε την καταβολή ενός μεγάλου ποσού που εκδικάστηκε όταν υπήρχαν αντίστοιχες διεκδικήσεις στις οποίες εκδικάστηκαν μικρότερα ποσά. 
  • Διασφάλιζε την υπαγωγή του ποσού στις ληξιπρόθεσμες οφειλές οπότε και η εξόφληση θα γινόταν εφάπαξ, κάτι που η Ανεξάρτητη Κίνηση τεχνηέντως αποσιωπά. Θα διεκδικήσουμε όλοι οι συνάδελφοι που έχουν δικαιωθεί να πάρουν τα χρήματα τους. 

Ο βασικός λόγος που ζητήσαμε αναβολή στο ΔΣ ήταν για να δούμε την απόφαση του εφετείου και να οργανώσουμε την παρέμβαση στην δημοτική αρχή. Τζογαδόροι στις πλάτες των εργαζομένων δεν θα γίνουμε . Θα παλέψουμε για την κάλυψης των μισθολογικών απωλειών όλων των εργαζομένων. 
Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας. 
Με συσπείρωση στο Σωματείο και οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής
Read More »
ΔΑΣ ΟΤΑ: Τζογαδόροι στις πλάτες των εργαζομένων δεν θα γίνουμε ΔΑΣ ΟΤΑ: Τζογαδόροι στις πλάτες των εργαζομένων δεν θα γίνουμε Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Η Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων ΟΤΑ κατά ΔΑΣ για αναβολή θέματος σχετικού με τον 13ο και 14ο μισθό

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019
Η Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων ΟΤΑ κατά ΔΑΣ για αναβολή θέματος σχετικού με τον 13ο και 14ο μισθό
 
 

Συνάδελφοι,

Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε στη χθεσινή συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, τα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ να ψηφίζουν ΑΝΑΒΟΛΗ σε θέμα που φέραμε για στήριξη συναδέλφων να εισπράξουν άμεσα τα χρήματα που κέρδισαν μετά από άσκηση ΕΦΕΣΗΣ του πρώην Δ.Σ. του ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώην Διοίκηση του ΠΑΚΠΠΟ εφεσίβαλε απόφαση με την οποία δύο Συνάδελφοι είχαν δικαιωθεί για ποσά που αφορούσαν τον 13ο και 14ο μισθό και τους παρέπεμψε και πάλι στα Δικαστήρια.

Με την αρίθμ. 42/2019 Δικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΩΣ ΑΒΑΣΙΜΗ η ΕΦΕΣΗ που υποβλήθηκε, όπως εξάλλου είχε συμβουλεύσει και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου, και καλείται η Διοίκηση να πληρώσει ΕΝΤΟΚΑ τα δεδικασμένα ποσά.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία των μελών της ΔΑΣ-ΟΤΑ, διότι με τη δικαίωση των συναδέλφων εκτίθεται τόσο η Παράταξή τους, όσο και η Εκπρόσωπος των Εργαζομένων του ΠΑΚΠΠΟ, που καλούσε τους συναδέλφους της, που είχαν δικαιωθεί με την ίδια αρχική δικαστική απόφαση, να υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση, με την οποία δεχόντουσαν να αποπληρωθούν τα αναλογούντα ποσά με δόσεις των 50€ και σε διάστημα 8-10 έτη, με ταυτόχρονη αποποίηση των αντιστοίχων τόκων.

Από τη μεριά μας, θα προσφέρουμε την απαιτούμενη στήριξη στους Συναδέλφους που δικαιώθηκαν, για την άμεση είσπραξη των δεδικασμένων ποσών.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για την διερεύνηση και επίλυση κάθε εργασιακής διεκδίκησης.


Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου

Σουζάνα Καπνίση
Νικηφόρος Σταύρου
Read More »
Η Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων ΟΤΑ κατά ΔΑΣ για αναβολή θέματος σχετικού με τον 13ο και 14ο μισθό Η Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων ΟΤΑ κατά ΔΑΣ για αναβολή θέματος σχετικού με τον 13ο και 14ο μισθό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το τμήμα ρομποτικής του Φ.Ο. Παραμυθιάς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το τμήμα ρομποτικής του Φ.Ο. Παραμυθιάς
 

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθίας ανακοινώνει την διεξαγωγή Ομίλων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για όλες τις τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, σε συνεργασία με τον STEM Εducation – Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών.

Υπεύθυνος εκπαίδευσης είναι ο κ. Άγγελος Παντελής, Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής, επίσημος εκπαιδευτής του STEM Education και πρεσβευτής του πανελλήνιου Οργανισμού Ρομποτικής WRO Hellas για τον νομό Θεσπρωτίας.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για εγγραφή κάντε κλικ εδω , ή επικοινωνήστε μαζί μας!

Πληροφορίες – εγγραφές:
Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθίας
Κ. Καραμανλή 174 | 2666 023483

Πληροφορίες:
Άγγελος Παντελής (Υπεύθυνος εκπαίδευσης)
τηλ: 694 568 5512 | angelospantelis.wordpress.com
site: https://stem.edu.gr
Read More »
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το τμήμα ρομποτικής του Φ.Ο. Παραμυθιάς Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το τμήμα ρομποτικής του Φ.Ο. Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 46χρονου στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019
Σύλληψη 46χρονου στην Ηγουμενίτσα
 


Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο καθώς και ότι είχε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος Schengen, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη 46χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 46χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 25χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019
 Σύλληψη 25χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
 
 
 
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες προχθές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 25χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας  Σύλληψη 25χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019
ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 


 

Στην Ηγουμενίτσα άνοιξε τις πόρτες του το εκπαιδευτικό κέντρο «Μελέτη Ελένη Θάνου» σε συνεργασία με την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σας περιμένει να γνωρίσετε τις μοναδικές και καινοτόμες υπηρεσίες του!!!
Οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει... 

Σας περιμένουμε...
-Ρομποτική του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Λυκείου και Ενηλίκων με βεβαίωση σπουδών.
-Πληροφορική παιδιών και ενηλίκων πιστοποιημένη από τον ΑΣΕΠ.
-Αγγλικά παιδιών με λίγα χρόνια φοίτησης σε ολιγομελή τμήματα κα με καινούριες μεθόδους διδασκαλίας.
-Αγγλικά ενηλίκων σε 10 εβδομάδες που οδηγούν σε πιστοποιητικά αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ.
-Μοριοδοτούμενα σεμινάρια εξ αποστάσεως και δια ζώσης σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδας.
-Επαγγελματικό Προσανατολισμό από έμπειρο προσωπικό!
 Για περισσότερες πληροφορίες στο site: http://www.meleti.edu.gr
 Ωράριο λειτουργίας καθημερινά: 15:00-22:00 και Σάββατο: 9:00πμ-15:00.
 Τηλ επικοινωνίας: 2665025146, 6942228698.
 Δ/νση: Σαμουήλ 5, Ηγουμενίτσα.
Read More »
ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Θάνατος 59χρονου επιβάτη του “SUPERFAST XI”

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019
Ηγουμενίτσα: Θάνατος 59χρονου επιβάτη του “SUPERFAST XI”
 
 


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST XI” Ν.Π. 11026 ότι ανευρέθηκε εντός της καμπίνας του 59χρονος αλλοδαπός επιβάτης χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω προς τον οικείο λιμένα.
Στον 59χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί του πλοίου, χωρίς να ανταποκρίνεται, ενώ με τον κατάπλου του “SUPERFAST XI” παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Θάνατος 59χρονου επιβάτη του “SUPERFAST XI” Ηγουμενίτσα: Θάνατος 59χρονου επιβάτη του “SUPERFAST XI” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Σελίδες