Ηγουμενίτσα: Απομακρύνθηκε το γέρικο πεύκο από το κέντρο της πόλης (+ΦΩΤΟ)

Ηγουμενίτσα: Απομακρύνθηκε το γέρικο πεύκο από το κέντρο της πόλης (+ΦΩΤΟ)


Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, απομακρύνθηκε το γέρικο και σάπιο πεύκο, που βρισκόταν στο πάρκο των ηρώων, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που κάτοικοι και καταστηματάρχες, εξέφραζαν την ανησυχία τους, ειδικά τις μέρες έντονης κακοκαιρίας και ανέμων, για το ενδεχόμενο να τραυματιστεί κάποιος περαστικός από τη πτώση μέρους ή ολόκληρου του γέρικου δέντρου.

Η κλίση μάλιστα του δέντρου ήταν προς την πλευρά των καταστημάτων και του πεζοδρομίου. Μάλιστα στη κορυφή του κορμού είχε φυτρώσει και μία συκιά, οι ρίζες της οποίας το έσχιζαν σιγά σιγά.


Έτσι, στα πλαίσια της γενικότερης ανάπλασης της παραλίας από τον ΟΛΗΓ, και μετά  από έκθεση γεωπόνου και σχετική άδεια από την πολεοδομία του δήμου Ηγουμενίτσας, αποφασίστηκε η κοπή του δέντρου.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, το δέντρο είχε αρχίσει να σαπίζει στο εσωτερικό του, με ενδεχόμενη πτώση, με ότι αυτό συνεπάγεται, να είναι θέμα ημερών.


Να και που για μία φορά, ο κρατικός μηχανισμός, πρόλαβε το κακό σενάριο. Διότι έχουμε συνηθίσει, κατόπιν εορτής, να φωνάζουμε και να αναζητούμε ευθύνες.

Σύμφωνα δε με το σχέδιο ανάπλασης του ΟΛΗΓ, στο σημείο προβλέπεται η κατασκευή παιδικής χαράς, όπως επίσης και η αντικατάσταση του κομμένου πεύκου, από άλλο ώριμο δέντρο, κατάλληλο για τον χώρο.

Ηγουμενίτσα: Απομακρύνθηκε το γέρικο πεύκο από το κέντρο της πόλης (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Απομακρύνθηκε το γέρικο πεύκο από το κέντρο της πόλης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.