ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ


Το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου του έτους 2019 σαν κεραυνός εν αιθρία, μεταδόθηκε η δυσάρεστη είδηση ότι ο πολύ αγαπητός σε όλους μας Χρήστο Στέφ. Ευαγγέλου μεταφέρθηκε επειγόντως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Φιλιατών, λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη.
Η δυσάρεστη αυτή είδηση συντάραξε κυριολεκτικά όχι μόνο την Πλαταριώτικη κοινότητα αλλά και όλους σχεδόν τους κατοίκους της περιοχής μαζί, καθώς και γενικότερα της Θεσπρωτίας αφού ήταν πανθεσπρωτικα γνωστός, είτε προσωπικά, είτε δια του θεσπρωτικού τύπου. 
Στις εφημερίδες μάλιστα "Τιτάνη" και "Θεσπρωτική" επί σειρά πολλών ετών και ανελλιπώς είχε το χώρο του αρθρογραφώντας στην Θεσπρωτική με το εβδομαδιαίο άρθρο "ΤΟ ΝΤΕΦΤΕΡΙ ΜΟΥ" κάθε Σαββατοκύριακο και στην Τιτάνη επίσης με το εβδομαδιαίο άρθρο "ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΜΟΥ" κάθε Τρίτη.
Στο Θεσπρωτικό τύπο έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και επί δεκαετίες μάλιστα, αναφερόμενος είτε σε προσωπικά του βιώματα, είτε σε ιστορίες από την ζωή και τις ασχολίες των συγχωριανών μας και των γονέων μας, καθώς και τη ζωή των γυμνασιακών του χρόνων και τη ζωή γενικά των συγχωριανών του. Ακόμα και με τους νεκρούς της Πλαταριάς έχει ασχοληθεί, καταγράφοντας με τη σειρά όλα τα μνήματα, τοπογραφώντας τα και φωτογραφίζοντας τους ενταφιασμένους νεκρούς μας.
Η προσφορά του πολύ αγαπητού μας φίλου και συγχωριανού μας Χρήστου, στην ιδιαίτερη κυρίως πατρίδα του Πλαταριά, την οποία με πολύ πάθος αγαπά και λατρεύει, είναι απερίγραπτα και αφάνταστα πολύ σπουδαία και μεγάλη.
Είχα την ευτυχία να τον γνωρίσω σε βάθος πριν από είκοσι (20) και πλέον χρόνια και γνωρίζοντας τον και εκτιμώντας τον να συνεργαστώ περισσότερο, νομίζω, από κάθε άλλον μαζί του και συνεργαζόμενος μαζί του να αντιληφθώ ότι ο άνθρωπος αυτός, κατέχεται από μεγάλο πάθος και από απέραντη αγάπη προς την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πλαταριά και προς τους συγχωριανούς του.
Η αγάπη του μάλιστα αυτή επεκτείνεται και ευρύτερα προς τη Θεσπρωτία και από την αγάπη αυτή ωθούμενος συνεχίζει επί δεκαετίες να προσφέρει πλούτο πνευματικό μεγάλο, εργαζόμενος νυχθημερόν και μη φειδόμενος κόπου και θυσίας, προσφέροντας ανελλιπώς και αγόγγυστα σπάνιες και πολύτιμες υπηρεσίες και υπερβολικά πολύ μεγάλο, τεράστιο πνευματικό πλούτο.
Στην πολυετή πολύτιμη και πολύπλευρη αυτή η προσφορά του, υπερβολικά μεγάλη, δυναμική και σιωπηρή - ταπεινή, υπήρξε η συμπαράσταση τις υπέροχης σεμνής και πολύ αγαπητής σε όλους σχεδόν τους Πλαταρίτες, συζύγου Ελένης η οποία, παρόλο που δεν κατάγεται από την Πλαταριά, ούτε μάλιστα και από την Ήπειρο ακόμη, εν τούτοις αγάπησε και αυτή την Πλαταριά με πολύ πάθος και με μεγαλοψυχία και συμπορεύτηκε με τον Χρήστο, προσφέροντας πολύτιμες και σπουδαίες υπηρεσίες στον τόπο μας και τόπο τους.
Η προσφορά του Χρήστου και της Ελένης είναι ανεκτίμητη και απερίγραπτα μεγάλη, τόσο μεγάλη και σπουδαία που για να καταγραφεί χρειάζεται και χρόνο πολύ και χώρο αρκετά μεγάλο.
Για την οικονομία λοιπόν χώρου και χρόνου αναφέρω ενδεικτικά τρία από τα πολυάριθμα και πολύτιμα έργα του:
1) την ίδρυση της βιβλιοθήκης Πλαταριάς, της σπουδαιότερα ίσως βιβλιοθήκης στην Θεσπρωτία
2) την ίδρυση Μουσείου
3) την έκθεση φωτογραφίας, την οποία κάθε έτος και κατά τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει, μοναδική και σπάνια ίσως σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.
Γι αυτό και η δυσάρεστη είδηση ότι ο Χρήστος μας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο και εν συνεχεία σε κέντρο αποκατάστασης στην Αθήνα, όπου και βρίσκεται ακόμη για πλήρη θεραπεία και αποκατάσταση, μας συγκλόνισε και μας ταρακούνησε κυριολεκτικά όλους όσους είτε προσωπικά τον γνωρίζαμε είτε ακόμη και από το Θεσπρωτικό τύπο παρακολουθούσαν το έργο και την σπουδαία προσφορά του.
Όλοι, λοιπόν, ενώνουμε την προσευχή μας προς τον Θεό και ευχόμαστε ολόψυχα να ξεπεραστεί σύντομα το πρόβλημα αυτό και να επανέλθει ο τόσο αγαπητός σε όλους μας Χρήστος υγιέστατος και ακμαιότατος, τόσο στην προσφιλή του οικογένεια όσο και στην πολυαγαπημένη του, τη λατρεμένη του Πλαταριά.

Πλαταριά 15 Ιανουαρίου 2020
Δήμας Γρήγορης 
Συνταξιούχος δάσκαλος
ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.