Η «διαδρομή» της 38χρονης ασθενούς με τον κορωνοϊό

Η «διαδρομή» της 38χρονης ασθενούς με τον κορωνοϊό


Δεν ταξίδεψε με πλοίο μέσω της γραμμής για Ηγουμενίτσα, η ασθενής ηλικίας 38 ετών, η οποία νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αφού βρέθηκε θετική στον νέο κορωνοϊό.  

Η παραπάνω φήμη κυκλοφόρησε στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αμέσως αφού έγινε γνωστό το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωναϊού στην Ελλάδα.

Επέστρεψε από την Ιταλία με πτήση της Ryanair στις 23 Φεβρουαρίου από το Μιλάνο. 

Στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας όπου βρέθηκε, συμμετείχε στις εκδηλώσεις της εβδομάδας Μόδας, όπου συναντήθηκε με αρκετό κόσμο αλλά και με πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες που ασχολούνται με το ένδυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη στις 24 Φεβρουαρίου φαίνεται να ήρθε σε επαφή με αρκετά μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο συνεδρίαζε εκείνη την ημέρα. Η 38χρονη ασθενής ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του σημερινού δήμαρχου κ. Ζέρβα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Διατηρεί δηλαδή πολύ καλές επαφές με τον δημοτικό μηχανισμό του σημερινού δημάρχου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ τόσο το οικογενειακό περιβάλλον της ασθενούς, όσο και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης έχουν ήδη λάβει μέτρα αυτοπροστασίας, αλλά και γενικότερης αποφυγής επαφών με άλλα άτομα. Βρίσκονται δηλαδή σε μία άτυπη καραντίνα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν συμμετείχε, το μεσημέρι της Τετάρτης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην οδό Β. Όλγας στη Θεσσαλονίκη με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.
Η «διαδρομή» της 38χρονης ασθενούς με τον κορωνοϊό Η «διαδρομή» της 38χρονης ασθενούς με τον κορωνοϊό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.