Νέος πρόεδρος στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων ο Παναγιώτης Νταής

Νέος πρόεδρος στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων ο Παναγιώτης Νταής


Νέος πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων ορίσθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτης Νταής, ο οποίος είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα στη διαχείριση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Νταής έχει σπουδάσει Νομικές, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Ε.Σ.Π.Α. (2008 – 2010), καθώς επίσης και προϊστάμενος Διεύθυνσης Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας/ Γ.Γ.Δ.Δ. – Η.Δ. υπουργείου Εσωτερικών (2010 – 2011). Ο νέος πρόεδρος διαδέχεται στην κεφαλή του ΤΑΠ την κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Η υπουργική απόφαση για τον διορισμό του κ. Νταή αναρτήθηκε σήμερα στη «Διαύγεια».

Σημειώνεται, ότι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων αποτελεί την οικονομική «καρδιά» του υπουργείου Πολιτισμού στον τομέα της ανάδειξης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, καθώς πρόκειται για τον φορέα ο οποίος διαχειρίζεται τους πόρους από σταθερές πηγές εσόδων (εισιτήρια κλπ) αλλά και από παραγωγικές δραστηριότητες, που αξιοποιούν στοιχεία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης στις αρμοδιότητές του είναι οι απαλλοτριώσεις ακινήτων πάντα για αρχαιολογικούς σκοπούς και γενικότερα η υποστήριξη του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Μία ακόμη σημείωση όμως, που επιβάλλεται να αναφερθεί είναι, ότι στο ΤΑΠ τα τελευταία χρόνια επικρατεί χαοτική κατάσταση και αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του, κάτι που δεν έχει καταστεί δυνατό να αντιμετωπίσει καμία διοίκηση ως σήμερα.


Την επόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου πάντως η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη πρόκειται να δώσει συνέντευξη τύπου ακριβώς με αντικείμενο το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.
Νέος πρόεδρος στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων ο Παναγιώτης Νταής Νέος πρόεδρος στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων ο Παναγιώτης Νταής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.