Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Κυριακή 29 Μαρτίου)

Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Κυριακή 29 Μαρτίου)


Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Κυριακή 29 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
· Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι. Ο ηλικιωμένος από την Άρτα είναι σε σταθερή κατάσταση και το νεαρότερο άτομο από τα Ιωάννινα παρουσιάζει πολύ σημαντική βελτίωση.
· Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας.
· Αναμένεται η διακομιδή από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ενός θετικού κρούσματος το οποίο πρόκειται να νοσηλευθεί στη Μονάδα Λοιμωδών.
· Το περιστατικό από την Πρέβεζα που νοσηλεύεται στην ειδική καρδιολογική μονάδα ΜΕΚΠ, βρέθηκε αρνητικό για SARS-COV-2.
· Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
· Αναμένονται αποτελέσματα από τα δύο δείγματα.
· Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
· Τα δύο νέα θετικά κρούσματα , τα οποία διαπιστώθηκαν κατ΄σ τη χθεσινή ημέρα παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου, αφού από την κλινική τους εξέταση και την διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων είναι καλά στην υγεία τους και δεν προκύπτει ανάγκη νοσηλείας . 
· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των ανωτέρω, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 
· Αναμένονται αποτελέσματα από δέκα εννέα (19) δείγματα , επτά (7) εκ των οποίων ελήφθησαν χθες Σάββατο και δώδεκα σήμερα.
· Από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας έχουν ληφθεί έως σήμερα ενενήντα (90) δείγματα εκ των οποίων τρία (3) ήταν θετικά. Όλα τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικά .

4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
· Ένα εκ των υπόπτων κρουσμάτων, το οποίο είχε εισαχθεί προ ημερών στο Νοσοκομείο για καρδιολογικό νόσημα και διακομίσθηκε στο Γ.Π.Ν. Ιωαννίνων για καρδιολογική παρακολούθηση είναι αρνητικό για SARS-COV-2.
· Ένα δείγμα νοσηλευόμενου υπόπτου κρούσματος επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2.
· Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται σε απομόνωση ένα ύποπτο κρούσματα SARS-COV-2, το οποίο είχε εισαχθεί προ ημερών και του οποίου το αποτέλεσμα δείγματος αναμένονται αύριο.
· Τα αποτελέσματα από δύο δείγματα υπόπτων κρουσμάτων, τα οποία δεν χρήζουν νοσηλείας και τα οποία βρίσκονται εδώ και ημέρες σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., αναμένονται αύριο.

5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
· Δεν έχει απαιτηθεί η λήψη κάποιου νέου δείγματος προς διερεύνηση .
· Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .
Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Κυριακή 29 Μαρτίου) Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Κυριακή 29 Μαρτίου) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 29, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.