Έφθασαν τους 5 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 387 συνολικά τα κρούσματα

Έφθασαν τους 5 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 387 συνολικά τα κρούσματα


Όπως ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη το απόγευμα, 35 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Παράλληλα ανακοίνωσε πως στο σύνολό τους τα κρούσματα ανέρχονται στα 387. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ένας συμπολίτης μας ακόμα κατέληξε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο σε πέντε. 

Ο κος Τσιόρδας, ανέφερε πως 14 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ακόμη τόνισε πως 51 από τα κρούσματα είναι «ορφανά» ενώ 70 νοσηλεύονται, με 11 εξ' αυτών να είναι διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία. Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 69 έτη. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα και 14 άνθρωποι πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία. 

«Για κάθε 5 ασθενείς στις ΜΕΘ υπάρχουν άλλοι είναι 95 άτομα που έχουν τον ιό και εκ των οποίων το 5% μπορεί να έχει τη σοβαρή μορφή της νόσου. Στην Κίνα, μόλις 15% των συνολικών περιστατικών καταγράφηκαν στην επιδημία. Ο έλεγχος στα ιδιωτικά εργαστήριο για τον ιό και πρέπει να δηλώνετε σε εμάς», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, επίσης, πως αναστέλλονται οι τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Τόνισε ακόμα ότι είναι 60 τα κρούσματα, στα οποία δεν υπάρχει επιδημιολογική σύνδεση, δηλαδή δεν προκύπτει να είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σε ερώτηση για τα πολλά κρούσματα του ιού που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ο κ. Τσιόδρας, ανέφερε:

«Η εμπροσθοφυλακή του συστήματος υγείας είναι οι επαγγελματίες υγείας. Ορισμένα περιστατικά διαλάθουν και γι΄αυτό δίνουμε σαφείς οδηγίες. Δεν είναι δυνατόν πάντα να μη γίνουν λάθη. Όσον αφορά στην καραντίνα των 7 ημερών και όχι 14 που τηρείται για τους υγειονομικούς, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ' αυτόν τον ιό. Οι 7 μέρες είναι αρκετές καθώς οι περισσότεροι εντός των 7 ημερών εκδηλώνουν την νόσο. Αν το επεκτείνουμε στις 14 μέρες το υγειονομικό σύστημα θα καταρρεύσει». 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως από την Τετάρτη στις 06:00 το πρωί «δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια».

Ανέγνωσε επίσης τη λίστα με τα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν από αύριο, αλλά και εκείνα που θα λειτουργήσουν. Τόνισε επίσης πως θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές, η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές.

Σημείωσε επίσης πως όσοι βρίσκονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για διακοπές, συνέστησε να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις όποιες μετακινήσεις τους στο εσωτερικό, επισημαίνοντας πως όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν από την παρέλευση του χρόνου αυτού.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες και τους κοινοτικούς αλλοδαπούς, ανέφερε πως μπορούν να εισέρχονται στη χώρα, απευθύνοντάς τους ισχυρή σύσταση να παραμείνουν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 ημέρες.

Στο πλαίσιο αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού σε πληθυσμό που διαμένει στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Νήσων, τα οποία λειτουργούν σε κατάσταση υπερπληρότητας, ενημέρωσε ότι θα ισχύσει περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ, με την ελεγχόμενη μετάβαση τους στα οικεία αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Συγκεκριμένα, είπε θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης, ανά μία ώρα, σε περιορισμένες ομάδες ατόμων στα γειτονικά αστικά κέντρα, μεταξύ 7 το πρωί και 7 το βράδυ.
Έφθασαν τους 5 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 387 συνολικά τα κρούσματα Έφθασαν τους 5 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 387 συνολικά τα κρούσματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.