Ηγουμενίτσα: 5.000€ (!!!) για την κοπή της πίτας του ΟΛΗΓ | 70€ το άτομο!!!

Ηγουμενίτσα: 5.000€ (!!!) για την κοπή της πίτας του ΟΛΗΓ | 70€ το άτομο!!!



Σάλος είχε προκληθεί πανελλαδικά στις αρχές της χρονιάς, με την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξη, για τη δέσμευση πίστωσης ύψους 12.000 ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το προσωπικό και τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ οικ. έτους 2020.

Το Υπουργείο τότε απάντησε πως στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας αφορούσε τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου σε όλη την Αθήνα. 
Κόστος ανά άτομο δηλαδή 16 ευρώ.

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2020 του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. 

Πόσο στοίχισε η εκδήλωση;

Εμείς είμαστε πιο ... large.

Σύμφωνα με την απάντηση της προέδρου σε ερώτημα του thespro.gr, "το κόστος της εκδήλωσης ανήλθε σε:  20 ευρώ / άτομο για το φαγητό-ποτό,  65 ευρώ η βασιλόπιτα, 740 ευρώ η ορχήστρα.     
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν το προσωπικό του Οργανισμού και οι οικογένειές τους, οι ιερείς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι οικογένειές τους, επίσημοι προσκεκλημένοι μετά των οικογενειών ορισμένοι εξ αυτών, καθώς και ναυτικοί πράκτορες με τις οικογένειές τους και συνολικά παραβρέθηκαν περί τα 125 (;;;) άτομα".

ΣΥΝΟΛΟ: (20*125) + 65 + 740 = 3.305€
Στο γενικό σύνολο θα πρέπει να προσθέσουμε και τα 600€ για το δώρο του τυχερού που θα του έπεφτε το φλουρί και που ξέχασε να αναφέρει η πρόεδρος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, εκτός από τους 16 εργαζόμενους του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου Σταυρούλα Μπραΐμη, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης και Φιλιατών Σπυρίδων Παππάς, ο Διοικητής 3ης περιφέρειας Λιμενικού Σώματος Αντώνιος Μάζης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Στέφανος Σουρβίνος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Ιωάννης Παππάς, ο Διοικητής Τάγματος Φιλιατών Γεώργιος Εξαρχόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Γιόκας, καθώς και πλήθος Ναυτικών Πρακτόρων τόσο Εσωτερικού όσο και του Εξωτερικού.

Συνολικά 16 εργαζόμενοι, 12 επίσημοι και 2-3 επιλεγμένοι ναυτιλιακοί πράκτορες και 2 κληρικοί.

Εάν υποθέσουμε ότι ο κάθε ένας συνοδευόταν από την - τον σύζυγο, φτάνουμε συνολικά τους 65 προσκεκλημένους.

Σύμφωνα δε με τα επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, το κέντρο όπου έγινε η εκδήλωση πληρώθηκε 2600€ + 624€ ΦΠΑ (συνολικά 3224€), συν 65€ για τη βασιλόπιτα, συν 740€ για την ορχήστρα, συν 600€ για το φλουρί.
ΣΥΝΟΛΟ: 4629 ευρώ

Εάν το διαιρέσουμε με τους 60 περίπου που παρευρέθησαν, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που συνόδευαν το δελτίο τύπου του ΟΛΗΓ, κόστισε το άτομο περίπου 70 ευρώ. 


Κόστος καθόλου ευκαταφρόνητο, εάν αναλογιστούμε πως το πληρώσαμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες, για να διασκεδάσουν, με τη συνοδεία ορχήστρας, κάποιοι εκλεκτοί.

Για την ιστορία, η αντίστοιχη εκδήλωση το 2019, είχε στοιχίσει 1800 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, για 60 άτομα, όσα ακριβώς και το 2018, ενώ το 2017 κόστισε μόλις 770 ευρώ.

Στην υγειά μας ρε παιδιά...
Ηγουμενίτσα: 5.000€ (!!!) για την κοπή της πίτας του ΟΛΗΓ | 70€ το άτομο!!! Ηγουμενίτσα: 5.000€ (!!!) για την κοπή της πίτας του ΟΛΗΓ | 70€ το άτομο!!! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 07, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.